humangest

Sfaturi pentru un interviu de angajare reusit

 

Pregatirea inainte de interviu: informeaza-te despre companie si eventual despre persoana cu care vei sustine interviul.
 
Atentie la site-urile de socializare pe care anumiti angajatori ar putea le le verifice!
 
Punctualitate!
 
Limbajul corpului
Noverbalul – pozitiv: strangere de mana ferma, zambet (ceea ce va spune “ sunt prietenos, sigur pe mine, usor de abordat”), contact vizual. In acest fel arati interes fata de post si fata de intervievator – daca nu, pot fi foarte multi candidati si risti sa nu fii inclus pe lista.
Tips:
Picioarele usor departate, umerii trasi inapoi, o atitudine de “invingator”- in acest fel vei parea mai increzator si mai competent; atentie, sa nu se arate aroganta;
Regleaza-ti/coboara tonul vocii – atunci cand suntem stresati, avem  tendinta de a ridica tonul;
Postura deschisa – pozitia mainilor pe langa corp, relaxate;
Imbracaminte: adaptata pentru fiecare post in parte;
De evitat: incrucisarea mainilor ori tinerea acestora in buzunar, privire insistenta spre usa sau geam, postura prea relaxata pe scaun.
Intrebari de evitat in interviu:
Informatii despre background-ul recruiterului;
“ce face compania angajatoare?” – despre asta trebuie sa te informezi din timp;
“in cat timp voi fi promovat?”;
Nu intrebi daca se restrictioneaza accesul pe anumite site-uri;
Salariul.
 
Raspunsul la Intrebarea clasica : “care este cea mai mare slabiciune a ta?”
 
Nu folositi cliesee, de genul “sunt prea perfectionist”, sau “muncesc prea mult”, ci mentioneaza una reala, dar care sa nu afecteze performanta ta in job (asta inseamna ca trebuie sa cunosti bine ceea ce se cauta pentru acel post). Vorbeste despre acea slabiciune pe care acum incerci sau chiar ai reusit s-o depasesti. Vorbeste despre o slabiciune care are legatura cu partea profesionala, nu personala.
Nu-ti fie teama sa pui intrebari despre: mediul de lucru, cultura organizationala, asteptarile lor cu privire la performanta ta, echipa cu care vei lucra, perspectivele de dezvoltare etc – acestea arata interes pentru postul respectiv. Pe de alta parte, te vor ajuta sa evaluezi mai bine jobul, interviul este o evaluare de ambele parti.

 

 

Fii atent la mediul de lucru, daca poti: daca colegii interactioneaza intre ei, daca atmosfera este una relaxata, calda etc

Ultimele tweet-uri

Ultimele stiri

ROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Romanians-favorite-employers.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Lamurire-ICCJ---Constatarea-raportului-de-munca-in-ipoteza.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Decizia-de-concediere.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Candidati-cu-atitudine.jpg