humangest

Cele mai cautate domenii de activitate in anul 2014 - Romania vs. Italia

cele-mai-cautate-domeniiCele mai cautate locuri de munca din Romania in anul 2014 au fost in sectorul IT, iar orasele in care specialistii in domeniul IT au fost cei mai cautati au fost: Bucuresti, Timisoara, Cluj Napoca, Iasi si Brasov.

Locul secund a fost ocupat de joburile din sectorul vanzarilor, deoarece numeroase lanturi de hipermarket-uri si supermarket-uri prezente in Romania si-au crescut numarul de magazine din tara, asadar si numarul angajatilor a crescut.

Deoarece majoritatea companiilor care doresc sa isi creasca cifra de afaceri constientizeaza ca este necesar sa investeasca in forta de vanzare, unul dintre cele mai cautate locuri de munca a fost cel de agent de vanzari.

Tot la capitolul vanzari intra si job-urile de tip “customer service” sau “call-center”, acestea fiind in continua crestere. In ceea ce priveste job-urile de tip “call-center”, outsourcing-ul are tendinta de crestere, de aceea angajatorii au inceput sa caute pe langa cunoscatorii de engleza, franceza, italiana sau germana si cunoscatori de limbi rare precum poloneza, olandeza sau finlandeza.

In Italia, situatia nu e cu foarte mult diferita. Principalele domenii de activitate care au creat locuri de munca in 2014 au fost: IT, vanzari, telecomunicatii, inginerie.

Fiecare dintre aceste sectoare solicita competente specifice si tocmai specializarea este cea care face diferenta pe o piata a muncii in continua dezvoltare.

Si in Italia, asemenea Romaniei, unul dintre cele mai solicitate job-uri a fost cel de agent de vanzari. Agentul de vanzari este in masura sa creeze o structura eficienta de vanzari si sa construiasca un network de relatii, ceea ce este vital pentru companii care activeaza.

Orasele italiene care anul trecut au oferit cele mai multe locuri de munca au fost: Milano, Bergamo si Torino, urmate de Roma, Brescia, Vicenza.


Ultimele tweet-uri

Ultimele stiri

ROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Romanians-favorite-employers.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Lamurire-ICCJ---Constatarea-raportului-de-munca-in-ipoteza.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Decizia-de-concediere.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Candidati-cu-atitudine.jpg