humangest

Piata locurilor de munca in anul 2015

piata-locurilor-de-muncaPreviziunile specialistilor in Resurse Umane sunt pozitive in ceea ce priveste piata locurilor de munca in anul 2015.

Conform unui studiu recent realizat de o companie de resurse umane, angajatorii romani se asteapta ca in primul trimestrul din 2015 numarul total al angajatilor sa creasca in acelasi ritm moderat si stabil ca in ultimele patru trimestre.

Conform studiului amintit, 13% dintre angajatorii romani prognozeaza cresteri ale numarului de angajati, 12% anticipeaza scaderi, iar 73% nu intentioneaza sa isi redimensioneze forta de munca. Aceste cifre indica o crestere cu 3 procente a planurilor de angajare in Romania fata de aceeasi perioada a anului 2014.

In ceea ce priveste domeniile cele mai vizate, intentiile de angajare sunt mixte si in anul care urmeaza.

Planurile de angajare raman optimiste in sectorul IT Software si Hardware. Angajatorii ofera, de asemenea, numeroase locuri de munca in Telecomunicatii. O analiza a principalelor portaluri de job-uri din Romania a aratat ca media numarului de job-uri in aceste domenii este de aproximativ 800.

De asemenea, a crescut si media job-urilor din domeniul Contabilitate/Finante.

Si pentru job-urile in Inginerie sunt cautati candidati, in momentul de fata existand aproximtiv 1000 de pozitii disponibile la nivel national.

Un alt domeniu in care se inregistreaza un numar mare de oportunitati de cariera este cel de Servicii Clienti.

Planurile de angajare variaza si in functie de marimea organizatiei. Angajatorii din companiile mari, de peste 250 de angajati, au cele mai ferme intentii de crestere a fortei de munca, raportand o previziune de +18%, de doua ori mai puternica decat media nationala.


Ultimele tweet-uri

Ultimele stiri

ROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Romanians-favorite-employers.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Lamurire-ICCJ---Constatarea-raportului-de-munca-in-ipoteza.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Decizia-de-concediere.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Candidati-cu-atitudine.jpg