humangest

Cateva sfaturi pentru cautarea unui loc de munca pe internet

SFATURI-LOC-DE-MUNCA-INTERNET1. Luati in considerare si anunturile mai vechi, dar inca valabile

Cei care isi cauta un loc de munca pe internet, fac greseala de a se limita doar la ultimele anunturi postate. Un post care a aparut luna trecuta, poate sa fie inca de actualitate, mai ales daca sunt solicitate competente mai greu de gasit. In plus, pentru ca majoritatea persoanelor care cauta un loc de munca se concentreaza doar asupra pozitiilor recente, veti in competitie cu mai putine persoane.

2. Intrati pe site-urile societatilor de recrutare de forta de munca

Pe langa site-urile dedicate special postarilor de locuri de munca, vizitati si site-urile societarilor de recrutare specializate in domeniul vostru de activitate, care publica propriile anunturi cu locuri de munca.

3. Navigati

Site-urile cu anunturi de locuri de munca pot fi o rampa de lansare pentru alte oportunitati. De exemplu, gasiti o pozitie interesanta pentru care sunteti supracalificat. Chiar daca respectiva pozitie nu se potriveste profilului vostru, aveti oricum informatie ca respectiva companie face angajari. Vizitati site-ul potentialului angajator pentru a gasi si alte eventuale anunturi de angajare si trimiteti un CV si o scrisoare de intentie, in care solicitati sa fiti luat in considerate pentru alte eventuale pozitii.

4. Nu trimiteti acelasi CV la toate companiile

Majoritatea site-urilor cu locuri de munca permite candidatura la un job printr-un simplu click al mouse-ului. Totusi nu este recomandat sa trimiteti acelasi CV tuturor societatilor la care aplicati. Consultantii cauta CV-uri personalizate in care competentele candidatului sa fie corelate cu cerintele din anunt. Incercati sa va personalizati candidatura in functie de fiecare anunt in parte.

5. Nu faceti greseli de ortografie

Completarea unei candidaturi online este un instrument util, dar lipsa de atentie va poate costa mult. Acordati atentie corectitudinii gramaticale atunci cand tastati informatiile in cadrul formularelor online, deoarece consultantii sunt foarte atenti la corectitudinea cu care scrieti.

6. Fiti atenti cand aplicati pentru un loc de munca

Utilizarea conexiunii internet de la actualul loc de munca pentru a cauta un nou loc de munca nu este o idee prea buna. Angajatorii pot controla astazi site-urile pe care le vizitati sau e-mail-urile pe care le trimiteti. Incercati sa folositi computerul personal de acasa pentru astfel de activitati care va pot desconspira intentiile.

Chiar daca internetul a revolutionat modul in care potentialii angajati isi pot cauta un angator, va recomandam ca aplicarea online sa nu fie unica voastra strategie. Pentru a va gasi un loc de munca puteti sa contactati si o agentie de recrutare de forta de munca unde va puteti trimite CV-ul. De asemenea, este recomandabil sa dezvoltati relatii cu toti cunoscutii care v-ar putea ajuta in acest demers si, desigur, puteti participa la targurile de locuri de munca unde puteti discuta personal cu recruterii.


Ultimele tweet-uri

Ultimele stiri

ROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Romanians-favorite-employers.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Lamurire-ICCJ---Constatarea-raportului-de-munca-in-ipoteza.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Decizia-de-concediere.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Candidati-cu-atitudine.jpg