humangest

Care sunt cele mai frecvente intrebari in cadrul unui interviu de angajare

intrebari-interviuPentru multi candidati, chiar si atunci cand au un curriculum vitae impresionant, interviul de angajare poate reprezenta un obstacol dificil, deoarece in decursul acestuia, angajatorii pot pune intrebari care nu au legatura cu pregatirea profesionala.


In timpul interviului, angajatorul are datoria de a obtine un numar cat mai mare de informatii despre candidat pentru a intelege daca este persoana potrivita pentru acel loc de munca, iar candidatul are scopul de a oferi, in putinul timp pe care il are la dispozitie, o cat mai buna impresie despre propria persoana, raportata la locul de munca la care aspira.


De cele mai multe ori, in cadrul interviului, consultantii utilizeaza cateva intrebari care determina opinii si povestirea de experiente concrete.


Un exemplu de intrebare este: “Cu ce consideri ca te diferentiezi de ceilalti candidati si de ce ar trebui sa te alegem pe tine?”


Este fundamental ca raspunsul tau sa ofere motivele pentru care consideri ca esti candidatul ideal pentru acea pozitie si sa te arati cu adevarat motivat si pregatit pentru a face fata oricaror provocari care tin de jobul respectiv. Si atitudinea este foarte importanta: privirea, tonul vocii si gesturile pot fi mai convingatoare uneori decat cuvintele, deoarece este mai greu sa minti prin atitudine decat prin cuvinte.


O alta intrebare ar putea fi: “Ce stii despre compania noastra?”


Faptul ca detii informatii despre compania si despre pozitia pentru care candidezi, iti poate fi de mare folos pentru a dovedi concret ca esti potrivit pentru respectiva pozitie. Daca dimpotriva, vii nepregatit la interviu, fara sa fi cautat in prealabil informatii despre companie, dovedeste evident lipsa ta de interes.Ultimele tweet-uri

Ultimele stiri

ROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Romanians-favorite-employers.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Lamurire-ICCJ---Constatarea-raportului-de-munca-in-ipoteza.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Decizia-de-concediere.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Candidati-cu-atitudine.jpg