humangest

Un interviu de angajare de succes in opt pasi

interviu-8-pasi1. Pregateste-ti dosarul de interviu

E bine sa te prezinti pregatit la un interviu de angajare: copii dupa diplome, atestate, o copie a anuntului si eventual un portofoliu si lista ultimelor obiective realizate si proiecte duse la bun sfarsit.

2. Cercetare si analiza

Incearca sa obtii cat mai multe informatii despre potentialul tau angajator si eventual incearca sa intri in contact cu cineva care a lucrat sau lucreaza in cadrul societatii care ofera jobul, pentru a obtine mai multe detalii.
Consulta site-ul societatii unde urmeaza sa te duci la interviu.

3. Evalueaza bine continutul din job description

Asigura-te ca ai citit bine cerintele mentionate in descrierea postului pentru care candidezi si gandeste-te la modul in care experienta ta poate fi de folos potentialului tau angajator.

4. Pregateste-ti o scurta prezentare

Fi pregatit sa raspunzi in timpul interviului la intrebari precum:
-  Povesteste-mi o situatie dificila pe care a trebuit sa o rezolvi
-  Care consideri ca sunt calitatile tale? Dar defectele?
-  Care este cea mai grea decizie pe care ai luat-o de-a lungul carierei?
-  Care sunt asteptarile de la acest loc de munca?

5. Fii punctual

Sa fi punctual la un interviu de angajare este o conditie esentiala.
Asigura-te dinainte ca stii locatia unde trebuie sa ajungi si ia-ti o marja de eroare in aprecierea timpului pana la locul interviului. Ia cu tine numarul de telefon al interlocutorului din cadrul firme si suna-l in cazul in care stii ca vei intarzia.

6. Fii atent la limbajul non-verbal

Incearca sa pari ordonat si un bun profesionist. Te poti prezenta in tinuta formala la interviu, saluta-ti interlocutorul in picioare, cu o strangere puternica de mana si cu zambetul pe buze. Cand stai jos, incearca sa tii spatele drept. Vorbeste clar si mentine contactul vizual cu interlocutorul pe toata durata interviului.

7. Asculta-ti cu atentie interlocutorul

In general orice interviu incepe cu o scurta discutie informala, apoi se trece la intrebari specifice despre experienta ta profesionala.
Este important sa asculti cu atentie intrebarile care iti sunt adresate si sa te gandesti la raspunsurile oferite. In cadrul unui proces de selectie cu mai multi interlocutori, tine cont ca fiecare interlocutor nou trebuie convins. Pastreaza-ti curiozitatea, entuziasmul si mai ales profesionalismul.

8. Fii pregatit sa pui intrebari

Inainte de interviu, pregateste cateva intrebari, cum ar fi:
-  Care vor fi responsabilitatile tale? Care ar fi eventualele dificultati ce pot fi intampinate?
-  Cine a ocupat inaintea ta aceasta pozitie?
-  Care va fi programul de lucru?


Ultimele tweet-uri

Ultimele stiri

ROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Romanians-favorite-employers.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Lamurire-ICCJ---Constatarea-raportului-de-munca-in-ipoteza.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Decizia-de-concediere.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Candidati-cu-atitudine.jpg