humangest

În România se lansează programul “Primul job”

primul-jobUn nou proiect de lege ar putea ajuta tinerii absolvenți să-și găsească un loc de muncă imediat după terminarea studiilor.

Senatorul Constantin Popa va depune săptămâna aceasta un nou proiect de lege care ar urma să funcționeze după tiparul “Prima casă” sau “Prima mașină”. Astfel, salariile tinerilor absolvenți vor fi subvenționate de stat pe o perioadă de 5 ani, până când aceștia vor acumula experiența necesară accesării unui loc de muncă.

Angajatorul este scutit de taxe dacă angajează absolvenți de liceu, școală profesională sau facultate, pentru o perioadă de 5 ani, întrucât fondurile vor veni de la bugetul statului. În schimb, salariaţii vor plăti tot ce înseamnă dări către stat, asigurări, impozite şi altele şi vor depune banii într-un fond special creat de guvern. Va fi un fel de rată modică, aşa cum se întâmplă acum la “Prima casă”.

Senatorul a argumentat decizia luată, astfel: “Tinerii absolvenţi îşi găsesc foarte greu un loc de muncă, uneori se angajează şi după un an de căutări, întrucât li se spune că nu au experienţă. Prin proiectul de lege propunem ca angajatorii să fie finanţaţi de la buget pentru a putea plăti salariile tinerilor, care, la rândul lor, achită toate dările către stat. (…) În acest fel, tinerii capătă experienţă, plătesc asigurări, nu se mai dau bani degeaba de la fondul de şomaj, iar banii circulă în piaţă”.


Ultimele tweet-uri

Ultimele stiri

ROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Romanians-favorite-employers.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Lamurire-ICCJ---Constatarea-raportului-de-munca-in-ipoteza.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Decizia-de-concediere.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Candidati-cu-atitudine.jpg