humangest

Cinci sfaturi pentru o carieră de succes

cinci-sfaturiStresul de la locul de muncă este generat, de cele mai multe ori, de frică. Frica de a nu eșua în carieră, teama de a nu performa la așteptările angajatorului sau, mai grav, cele proprii.

Stephen Pollan este unul dintre cei mai cunoscuți “eliminatori ai fricii”. Este life coach, avocat și mentor personal în domeniul financiar. Așadar, de la Stephen Pollan citire, iată cinci sfaturi pentru o carieră de succes:

  1. Tratează jobul doar ca pe un job. Nu-ți planifica viața personală în jurul responsabilităților de la locul de muncă. Bineînțeles, fără a le neglija, dar încearcă să le separi. Realizările și împlinirile emoționale nu vin de la locul de muncă. Doar cele profesionale.

  2. Discută cu managerul tău măcar o dată pe lună. Chiar dacă nu ai întrebări sau nelămuriri, e bine să treceți în revistă activitățile desfășurate în perioada respectivă. Și nu uita să-i mulțumești pentru sprijin și susținere, chiar dacă nu a făcut ceva notabil.

  3. Dacă simți că jobul tău e în pericol sau că firma ar putea să funcționeze și fără aportul tău, încearcă să te faci indispensabil. Sau cel puțin, vino cu soluții pentru anumite situații nerezolvate, care au persistat de-a lungul vremii. Fii proactiv!

  4. Când vrei să schimbi domeniul de activitate și nu ai experiență, mizează mult pe cunoștințele pe care le-ai acumulat și vinde-le cum știi mai bine. Încearcă să convingi angajatorul că ești foarte bine pregătit, dar nu te aștepta să riște. Pentru că experiența te învață uneori mai mult decât 10 cărți de teorie la un loc.

  5. Dacă vrei să rămâi mereu motivat și să vii cu plăcere la muncă, ba chiar să excelezi în ceea ce faci, găsește mici bucurii în rutina de care te lovești, inevitabil, chiar din primele luni la job. Fii mereu informat cu cele mai noi tendințe din domeniul în care lucrezi și creează-ți mecanisme proprii de motivare.


Ultimele tweet-uri

Ultimele stiri

ROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Romanians-favorite-employers.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Lamurire-ICCJ---Constatarea-raportului-de-munca-in-ipoteza.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Decizia-de-concediere.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Candidati-cu-atitudine.jpg