humangest

Salariatii vor primi contravaloarea tichetelor de masa pe card

cardAngajații care, conform contractului, sunt recompensați si cu tichete de masă, le vor putea primi de acum înainte și în format electronic, sub forma unui “portofel”. Acesta va putea fi folosit exclusiv pentru cumpărarea alimentelor și nu vor fi permise retrageri de numerar.

Numărul tichetelor primite va fi cel mult egal cu cel al zilelor lucrate de angajat în luna respectivă, iar pentru o utilizare zilnică, tichetele vor fi limitate la două pe zi. Suportul electronic se va baza pe un sistem asemănător cu cel al cardurilor bancare.

Hotărârea a fost aprobată de Guvern miercuri, 1 aprilie, dar încă nu s-a anunțat de când va intra în vigoare. Nu s-a decis încă dacă va mai exista și varianta printată, pe hârtie, sau dacă se va trece exclusiv la formatul electronic al tichetelor de masă.

"Un alt element de noutate introdus de actul normativ constă în aplicarea unitară a reglementărilor în cazul salariaților care lucrează în regim de tură. Astfel, în cazul în care un angajat lucrează în ture și timpul de lucru este mai mare de 8 ore/zi, numărul de tichete de masă la care are dreptul pe lună se calculează adunând numărul de ore lucrate și împărțind această sumă la 8”, informează Guvernul.


Ultimele tweet-uri

Ultimele stiri

ROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Romanians-favorite-employers.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Lamurire-ICCJ---Constatarea-raportului-de-munca-in-ipoteza.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Decizia-de-concediere.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Candidati-cu-atitudine.jpg