humangest

Ce cuvinte sa NU folosesti la locul de munca

ce-cuvinte-sa-nuDeși e cel mai indicat să ai o atitudine sinceră și autentică la serviciu, de cele mai multe ori te poți lăsa pradă acestui instinct și s-ar putea să-i superi pe unii dintre colegii tăi. Acest lucru are toate șansele să strice echilibrul în echipă și să vă îngreuneze bunul mers al lucrurilor.

Eu, mie, îmi, mi

E clar că nu poți elimina aceste cuvinte din vocabularul tău, dar nu uita să faci referire și la colegii tăi atunci când, de exemplu, ați lucrat împreună la un proiect. Nu te rezuma la persoana 1, singular. Nu totul se învârte numai în jurul tău. Pentru a face echipă bună cu colegii tăi, trebuie să te gândești și la ei. Nu doar tu trebuie să primești creditele, chiar dacă ai coordonat lucrul. Când vorbești despre proiect și primești felicitări, folosește: „Noi”, “Am lucrat împreună și vă mulțumim”, “Echipa noastră”, etc.

Nu pot, nu vreau, n-am cum, nu știu

Când primești o solicitare de la cineva care ocupă o poziție de conducere sau chiar de la un coleg de-ai tăi, nu folosi cuvintele de mai sus. Da, oricine înțelege că sunt și momente în care îți e aproape imposibil să livrezi la timp, dar ambalează-ți altfel răspunsul. Încearcă să obții o amânare a deadline-ului, pe motiv că ești implicat momentan în multe proiecte și ți s-au aglomerat task-urile. Folosește-te de cuvintele “volumul de muncă nu îmi permite momentan să”, “te pot ajuta, dacă reușești să îmi oferi o amânare a deadline-ului”. Important este să fii sincer și să arăți că ai cele mai bune intenții, chiar dacă timpul nu este mereu prietenul tău cel mai bun.


Ultimele tweet-uri

Ultimele stiri

ROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Romanians-favorite-employers.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Lamurire-ICCJ---Constatarea-raportului-de-munca-in-ipoteza.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Decizia-de-concediere.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Candidati-cu-atitudine.jpg