humangest

Metode anti-stres la locul de munca

stresSimți că ai prea multe taskuri și prea puțin timp? Ți-ai spus de multe ori că ți-ai dori ca ziua să aibă cel puțin 30 de ore, pentru a reuși să le duci pe toate până la capăt, fără să te stresezi. Din păcate, acest lucru nu este posibil. Dar există metode de combatere a stresului, pentru a da randamentul de care ai nevoie într-o zi de lucru.

Schimbă-ți parolele cu unele mai amuzante. Fii creativ când vine vorba de parolele pe care le introduci pentru a avea acces la diferite conturi, ba chiar și cea de la computerul pe care îl folosești. Astfel, vrând nevrând, te vei amuza de fiecare dată când le tastezi și îți vei mai descreți fruntea măcar pentru câteva secunde.

Varsă-ți supărările în scris. Deschide un document Word și scrie în el ce te-a supărat, ce nu a funcționat și orice lucru îți vine în minte în acel moment. Salvează-l pe Desktop, ca să îl ai la îndemână ori de câte ori simți că ai nevoie să refulezi. După ce remediezi situația care ți-a provocat stresul inițial, deschide din nou documentul și completează cu soluția pe care ai aplicat-o. E bine să le mai citești din când în când, pentru a te orienta pe viitor, în situații similare.

Creează-ți momente de recompensare. Fie că e vorba de ceva dulce, o masă gustoasă, o melodie care te binedispune sau o carte care te ține cu sufletul la gură, ia o pauză de 5-10 minute, de câteva ori pe zi. Cel mai bine e să iei aceste pauze după ce ai dus la capăt un task. Te vei simți mai împlinit, iar micile recompense pe care ți le oferi te vor motiva să fii mai eficient.

Mic exercițiu de meditație: metoda 4-7-8. Ia o pauză de 5 minute. Stai drept, dar comod, pe scaun și încearcă acest exercițiu de relaxare: inspiră pe nas timp de 4 secunde, ține aerul în piept 7 secunde și expiră pe gură 8 secunde. Repetă acest exercițiu de respirație timp de 5 minute.


Ultimele tweet-uri

Ultimele stiri

ROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Romanians-favorite-employers.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Lamurire-ICCJ---Constatarea-raportului-de-munca-in-ipoteza.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Decizia-de-concediere.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Candidati-cu-atitudine.jpg