humangest

Cum sa nu ajungi la epuizare la locul de munca

epuizare

De cele mai multe ori, când ne implicăm într-un proiect care ne place, tindem să muncim până la epuizare. Psihică sau fizică, munca este solicitantă în sine, darămite dacă mai și exagerezi, din dorința de a face lucrurile cât mai bine și cât mai repede.


Au existat multe cazuri de oboseală cronică și, chiar dacă poate suna exagerat, este genul de situație care poate pune în pericol atât compania și bunul ei mers, cât și viața angajatului.


Cum eviți să ajungi într-o astfel de situație?

Anticipează momentul. Atunci când începi să te gândești chiar și în timpul liber la problemele de la birou, atunci când timp liber înseamnă în timpul dușului sau cu zece minute înainte să adormi, e momentul să-ți faci griji. Sau să iei măsuri.


Te doare spatele, ai o presiune permanentă în cap, la nivelul frunții și, oricât ai dormi, te trezești tot obosit. Ca să nu mai vorbim de răcelile constante care, parcă nu mai trec niciodată.


Nu neglija timpul liber

Profită de momentele de respiro de care dispui. În timpul săptămânii, respectă pauza de masă. Ieși din birou, ia o gură de aer, dă-ți telefonul pe silent în timp ce iei prânzul și deconectează-te complet pentru o jumătate de oră.


Weekendul e weekend. În zilele tale libere, e recomandat să te relaxezi. Nu-ți programa taskuri pentru sâmbătă și duminică și încearcă să-ți descrețești fruntea, indiferent de metoda la care apelezi. Profită chiar și de drumul până la serviciu, pentru a îți păstra mintea limpede pentru ceea ce urmează în ziua respectivă. Ascultă o muzică relaxantă, admiră peisajul și detaliile din jur sau orice îți face plăcere.


Dacă simți că ai nevoie, cere ajutor psihologic. Stai de vorbă cu managerul tău, expune-i situația din punctul tău de vedere și ajungeți împreună la o soluție optimă pentru ambele părți.Ultimele tweet-uri

Ultimele stiri

ROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Romanians-favorite-employers.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Lamurire-ICCJ---Constatarea-raportului-de-munca-in-ipoteza.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Decizia-de-concediere.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Candidati-cu-atitudine.jpg