humangest

Sfaturi care te vor ajuta in alegerea carierei

sfaturiSunt puțini cei care au știut dintotdeauna ce vor să facă în viață. De obicei, artiștii sunt cei care au norocul să se fi născut cu un anumit talent, pe care mai apoi îl cultivă și îl lucrează toată viața, făcând performanță în domeniul respectiv.

Domeniile de viitor în zilele noastre și în sistemul României sunt în IT, tehnic și inginerie. Bineînțeles, nu toată lumea este pasionată de cifre și științe exacte, dar unele pasiuni pot fi cultivate încă din timpul studiilor. Fie că faci un liceu de specialitate, cursuri pregătitoare sau o facultate care să te formeze pentru domeniile mai sus amintite, important este să iei lucrurile din pripă.

Gândește-te în ce domeniu ți-ar face plăcere să activezi, dar și la posibilitățile și șansele pe care ți le oferă sistemul românesc și încearcă să identifici cum funcționează industria către care vrei să te orientezi.

Identifică-ți punctele forte, calitățile, dar și aptitudinile la care ai mai avea de lucrat. Ține cont de cererile pieței, consultă-te cu oameni specializați în consilere pe plan profesional și îți asiguri o carieră de succes.

Perfecționează-te în domeniul la care te pricepi cel mai bine și încearcă să-l adaptezi la cererile țării în care vrei să activezi.

Succes!


Ultimele tweet-uri

Ultimele stiri

ROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Romanians-favorite-employers.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Lamurire-ICCJ---Constatarea-raportului-de-munca-in-ipoteza.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Decizia-de-concediere.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Candidati-cu-atitudine.jpg