humangest

Cum sa nu te descurajezi cand iti cauti un loc de munca

cum-sa-nu-te-descurajeziFie că ești la început de drum și nu știi cum să gestionezi situația, fie că deja a trecut prea mult timp de când îți cauți un loc de muncă, simți nevoia să fii un pic ghidat. Nu-ți pierde speranța, citește pașii pe care ți-i propunem și încearcă să îi respecți pentru a-ți ușura procesul de angajare.

Fii propriul PR

Te pricepi de minune să vinzi și să promovezi imaginea sau serviciile altor persoane. Imaginează-ți că, de data aceasta, tu ești produsul pe care trebuie să-l promovezi. Scrie o scrisoare de intenție, în primă fază, sub forma unei scrisori de recomandare. Folosește persoana a treia, dacă te ajută și te inspiră mai mult. Vorbește despre abilitățile și situațiile în care ai fost pus și pe care le-ai rezolvat, provocările pe care le-ai întâmpinat și cum ai trecut de ele. Apoi trece textul la persoana I. Vei fi plăcut surprins de rezultat.

Lărgește-ți orizonturile

Ți-ai creat un CV de care ești mulțumit și care acoperă toată activitatea ta profesională. Ok, primul pas a fost făcut. Acum e momentul să aplici la job-uri. Chiar dacă ție ți se pare că ești candidatul ideal, nu aștepta cu nerăbdare să sune telefonul sau să primești emailul în care ești chemat la interviu. Creează-ți un profil pe LinkedIn sau pe alte platforme asemănătoare, pentru a-ți crește șansele de angajare. Completează-le cu ajutorul CV-ului, dar reformulează informația, în funcție de posturile la care aplici. Pune accent pe calitățile căutate de angajator, astfel încât să devii un candidat mai atractiv pentru postul respectiv.

Dă sfoară-n... rețea

Ne referim aici la rețeaua ta de cunoștiințe. Indiferent că se caută sau nu un nou coleg la companiile la care lucrează prietenii tăi sau cunoștiințele mai mult sau mai puțin apropiate, trimite-le CV-ul și spune-le că îți cauți un job. Dacă cineva e interesat, trimite-le și o scrisoare de intenție, care vizează direct compania respectivă. Cine știe, poate nu își dau seama că au nevoie de un om în plus în firmă, până nu văd cât de folositor ai fi tu.

Succes!


Ultimele tweet-uri

Ultimele stiri

ROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Romanians-favorite-employers.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Lamurire-ICCJ---Constatarea-raportului-de-munca-in-ipoteza.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Decizia-de-concediere.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Candidati-cu-atitudine.jpg