humangest

Transforma-ti hobby-ul intr-un job full time

transforma-hobbzCu siguranță cel mai bine lucrezi într-un domeniu pe care îl îndrăgești. Când faci ceva care îți place, de care ești pasionat, timpul trece repede și cu folos. Randamentul este la cote maxime, nu ai timp să te plictisești și, pe deasupra mai ești și plătit pentru asta. Sună aproape imposibil, nu? Spune-i mai degrabă ideal, în niciun caz un obiectiv de neatins.

Fii mereu în pas cu schimbările

Dacă, de exemplu, ești pasionat de jocurile video, poți deveni proffesional game tester. Dar e important să fii la curent cu cea mai nouă tehnologie, cu cerințele companiilor de jocuri video, dar și ale gamerilor. Astfel vei putea ieși în evidență și te vei putea mula pe cerintele oricărei companii de gaming. Poate îți place să decorezi camere și ai un simț estetic dezvoltat. Da, e normal să-ți creezi propriul stil, dar și mai important este să reușești să mulțumești tipuri cât mai diferite de clienți, pentru a-ți mări publicul și, implicit, veniturile.

Perseverează

Dacă ți-au ieșit câteva proiecte la rând și ai reușit să lucrezi cu spor și pasiune, iar clienții au fost mulțumți, nu te culca pe o ureche. Mergi la cursuri de perfecționare, urmează cursuri online și participă la workshop-uri care îți oferă și o diplomă de calificare la finalul cursului. E momentul ca, din ceva care la început a fost o simplă pasiune, să ajungi să conturezi o viitoare carieră.

Rămâi fidel stilului propriu

Chiar dacă primești tot felul de cerințe de la clienți și e ok să reacționezi la feedback în funcție de dorințele acestora, e important să rămâi fidel propriului tău brand. Ca și fotograf, de exemplu, nu e greșit ca pe lângă fotografii de produs sau ședințe foto să mai faci și câte un album de nuntă sau fotografii de legitimații pentru examenul de Bacalaureat. Însă e important să nu uiți de ce ai intrat în primă fază în acest domeniu: pasiune și o doză de talent. Cultivă-le cum trebuie și nu te irosi, dar nu refuza job-uri doar pentru că nu respectă punct cu punct pasiunea ta pentru un anumit stil. Fiecare experiență te va ajuta să-ți clădești cariera pe mai departe.


Ultimele tweet-uri

Ultimele stiri

ROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Romanians-favorite-employers.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Lamurire-ICCJ---Constatarea-raportului-de-munca-in-ipoteza.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Decizia-de-concediere.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Candidati-cu-atitudine.jpg