humangest

Cum sa fii chemat la un interviu fara sa aplici

cum-sa-apliciConceptul de headhunting se referă la recruiterii care “vânează” potențialii candidați pentru postul pe care își doresc să îl ocupe. De cele mai multe ori, această metodă de recrutare se realizează online, pe platformele de conectare pentru profesioniști, în stilul Linkedin. Ce trebuie să faci ca să fii chemat la un interviu fără să aplici?

Roagă-ți colegii/ foștii colegi să te recomande pe domeniile în care ai activat. Cu cât ai mai multe recomandări, cu atât profilul tău va fi mai bine văzut și va urca în rezultatele motoarelor de căutare din domeniul tău.

Folosește-te de personal branding. Creează-ți o frază atractivă, dar clară și concisă, care să însumeze în mare aptitudinile tale. Ceva care să atragă atenția și să-l facă pe angajator să intre pe profilul tău și să vadă detaliat în ce proiecte ai fost implicat.

Detaliază proiectele din care ai făcut parte și scrie, punct cu punct, ce aport ai avut. Folosește-te de numele brandurilor pentru care ai lucrat și dezvoltă de aici aptitudinile și exact ce rol au avut în desfășurarea proiectelor.

Folosește hashtaguri. Leagă-ți profilul de Linkedin cu cel de Twitter. Inserează cuvinte de interes pentru domeniile în care activezi. Astfel vei fi găsit mai ușor, după hashtagurile pe care le folosești.

Adaugă video-uri. E musai să ai și un canal de YouTube. Postează pe profilul tău de Linkedin filmulețe cu tine, demonstrându-ți aptitudinile.


Ultimele tweet-uri

Ultimele stiri

ROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Romanians-favorite-employers.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Lamurire-ICCJ---Constatarea-raportului-de-munca-in-ipoteza.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Decizia-de-concediere.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Candidati-cu-atitudine.jpg