humangest

Cum sa raspunzi la intrebarea: “Care este jobul ideal pentru tine?”

jobul-idealDe cele mai multe ori, te lovești de această întrebare în timpul unui interviu de angajare. E foarte important felul în care răspunzi pentru că s-ar putea să fie chiar un factor determinant în ceea ce privește angajarea ta.

Urmează pașii următori și vei da răspunsul corect. Nu îți garantăm angajarea, dar măcar așa va fi sinceritate de ambele părți și nu vei nimeri într-un loc unde ai practica un job pe care nu ți-l dorești și nici compania nu va avea alte așteptări de la tine decât cele comunicate în prealabil.

Vorbește despre aptitudini

Care sunt skill-urile care te recomandă? La ce te pricepi cel mai bine și ce îți vine cel mai ușor să faci? E clar că dacă îți vine ușor, vei fi și eficient. Începe fraza cu „V-am spus despre experiența mea în domeniul IT (de exemplu). Mi-aș dori să colaborăm în special în acest domeniu.” În felul acesta, îi reamintești de succesul și experiențele pe care le-ai avut în proiectele anterioare, dar îți exprimi și dorința pentru viitor.

Asociază pasiunile cu o întâmplare

De exemplu,”Sunt pasionat de IT încă de când eram mic. Mai exact, prima dată când am demontat și montat la loc primul meu computer.” Astfel, vei umaniza angajatorul și vei putea induce ideea de pasiune în ceea ce privește aptitudinile cu care te mândrești.

Vorbește despre valorile tale

E important ca angajatorul să știe poziția ta referitoare la postul pe care l-ai ocupa și felul în care te responsabilizează jobul. Spune-i ce te motivează, ce dorințe și aspirații ai. De exemplu, “Dacă aș ocupa acest post, aș fi motivat să performez și să fiu la curent cu toate noutățile, pentru a ajuta compania să ia premiul X”.

Astfel, angajatorul va reuși să-și facă o părere de ansamblu și veți vedea dacă sunteți compatibili sau nu pentru o colaborare bună.


Ultimele tweet-uri

Ultimele stiri

ROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Romanians-favorite-employers.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Lamurire-ICCJ---Constatarea-raportului-de-munca-in-ipoteza.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Decizia-de-concediere.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Candidati-cu-atitudine.jpg