humangest

CUM SA FII UN SPEAKER BUN?

cum să fii un speaker bunÎntr-adevăr, nu toți ne-am născut pricepuți. Unii au avut, însă, norocul de a primi darul vorbitului în public. Sunt acești lideri de opinie înnăscuți, care nu au niciun stres atunci când vine vorba să țină un discurs în fața unei adunări de oameni. Dacă, totuși, ai trac, nu știi exact ce stil să abordezi sau cum să-ți structurezi discursul, avem câteva sfaturi pentru tine.

Mergi la cursuri și workshopuri de public speaking. Cel mai bine înveți de la oameni specializați în așa ceva. Prin practică îți vei perfecționa tehnica, dar este important să ai o bază teoretică solidă.

Alătură-te unui ONG sau înscrie-te într-o asociație. Astfel, îți vei putea exersa aptitudinile vorbitului în public într-un cerc mai restrâns, în care deja ai căpătat o oarecare încredere și cu care ai dezvoltat relații sociale. Mai mult, tot în cadrul cercurilor de acest gen, îți poți exersa rolul de leader de echipă și poți învăța cum se lucrează eficient într-o echipă.

Determină genul de speaker care vrei să fii. Fie că este vorba de speaker-ul glumeț, entuziast, motivațional sau cel priceput în ale prezentărilor, este important să reușești să-ți conturezi profilul, pentru a putea fi perceput astfel de către auditoriu. Odată ce realizezi acest aspect, urmărește discursurile speaker-ilor cunoscuți care se mulează pe acest gen de orator. Urmărește detalii precum vocabular folosit, topică, gestică și mimică și încearcă să ți le atribui, fără însă a le copia. Fii cât mai autentic! Cu asta sigur vei câștiga atenția și simpatia publicului.


Ultimele tweet-uri

Ultimele stiri

ROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Romanians-favorite-employers.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Lamurire-ICCJ---Constatarea-raportului-de-munca-in-ipoteza.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Decizia-de-concediere.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Candidati-cu-atitudine.jpg