humangest

Pasii care te pregatesc pentru o noua zi de muncă

Pașii care te pregătesc pentru o nouă zi de muncăE foarte important cum începi ziua. Ca să ai energia necesară pentru minimum 8 ore de muncă, în care să te poți concentra asupra sarcinilor, dar să te simți și bine în pielea ta și să ai o atitudine pozitivă, trebuie să te pregătești atât fizic, cât și psihic, încă de dimineață.

Culcă-te mai devreme seara. E primul lucru pe care trebuie să-l iei în considerare înaintea unei zile de muncă. Dacă știi că a doua zi te trezești devreme și nu ești o persoană matinală, ia-ți o oră-două în plus de odihnă cu o seară înainte. Nici nu-ți imaginezi ce bine o să-ți prindă a doua zi.

Pregătește-ți lucrurile în avans. Preferi să dormi 20 de minute în plus dimineața? Foarte bine. Atunci, pregătește-ți hainele cu care te vei îmbrăca a doua zi și ai grijă să fie curate și călcate. Programează-ți filtrul de cafea sau espressorul să pornească atunci când te trezești, pentru a putea savura ceașca ta de energie înainte să începi ziua. Se prepară repede, eventual cât timp faci dușul de înviorare. Nu uita să te uiți în oglindă și să verifici felul în care arăți, înainte să ieși din casă. Aspectul este foarte important când intri în contact cu oamenii, iar mulți clienți/colegi sau chiar managerul tău, te pot judeca dacă ai un aspect fizic neglijent.

Nu porni aparate care îți pot distrage atenția. Laptopul sau televizorul pot fi aceste surse de distragere a atenției atunci când ai un timp limitat la dispoziție înainte să pleci la serviciu. Nici nu știi cum te ia valul și te trezești că dai scroll pe Facebook de 20 de minute, când tu trebuia să pleci acum 10 minute. Cel mai bine e să dai drumul la radio, pentru că te poți informa și poți asculta muzică în timp ce faci altceva. Radio-ul nu-ți solicită toată atenția, dar te pune la curent cu ce e important în ziua respectivă și îți poate da o energie pozitivă chiar din primele ore ale zilei.


Ultimele tweet-uri

Ultimele stiri

ROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Romanians-favorite-employers.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Lamurire-ICCJ---Constatarea-raportului-de-munca-in-ipoteza.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Decizia-de-concediere.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Candidati-cu-atitudine.jpg