humangest

Cum ramai activ la locul de munca?

Cum rămâi activ la locul de muncăDeseori, în timpul zilei, când te afli la job, te fură peisajul, fie că este vorba de paginile Internetului, de discuții interminabile la telefon sau de cafele prelungite cu colegii. Și apoi te trezești că se apropie finalul programului și tu nu ai reușit să duci până la capăt sarcinile planificate pentru ziua respectivă. Ce e de făcut?

Folosește agenda. Chiar dacă pare o metodă învechită, unul dintre cele mai eficiente accesorii de birou când vine vorba de organizare este agenda. Notează-ți, în timp ce bei prima cafea, ce ai de făcut în ziua respectivă și estimează și intervalele orare, în funcție de cât crezi că durează fiecare sarcină. Nu uita să treci și pauzele, odată la 60, maximum 90 de minute. Dacă dimineața nu te simți în stare să pui pe hârtie taskurile zilnice, ia-ți 10-15 minute să faci asta cu o seară înainte, la terminarea programului.

Amintește-ți unde te afli. E ușor și plăcut să răspunzi la toate apelurile și mesajele pe care le primești de la cei dragi în timpul zilei. Însă, uneori, îți pot consuma mai mult timp decât e necesar. Așadar, învață să spui “nu pot să vorbesc acum, ne auzim la finalul programului”, dacă nu este ceva urgent. Astfel, vei avea timp să termini treaba și să nu lucrezi ore suplimentare doar pentru că unei prietene i s-a rupt o unghie.

Setează-ți obiective realizabile. Chiar dacă e vorba de o sarcină simplă, noteaz-o undeva și, după ce ai rezolvat-o, bifeaz-o cu pixul sau tai-o cu o linie dreaptă. Asta te va motiva să le bifezi și pe celelalte și îți va spori eficiența.

Organizează-ți dosarele și fișierele de pe computer. Astfel nu vei mai pierde vremea căutând nimicuri. Vei știi exact unde sunt și asta te va face mai eficient.

Da, acum poți lua pauza aceea de 20 de minute. O meriți!


Ultimele tweet-uri

Ultimele stiri

ROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Romanians-favorite-employers.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Lamurire-ICCJ---Constatarea-raportului-de-munca-in-ipoteza.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Decizia-de-concediere.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Candidati-cu-atitudine.jpg