humangest

Metode de relaxare la locul de munca

Metode-de-relaxare-la-locul-de-munca


Munca nu ar trebui să fie ceva neplăcut. E normal să nu faci chiar tot timpul numai ce ți-ar face plăcere, dar în majoritatea timpului, ar trebui să fie măcar ceva care să nu-ți displacă total. Dacă, totuși, domeniul în care activezi nu este chiar visul tău, te ajutăm să înveți să te relaxezi și să îmbrățișezi activitatea pe care o desfășori momentan.

Ia pauze dese, dar scurte

Odată la o oră, ia-ți 5-10 minute de respiro. S-a dovedit științific că angajații care iau pause mai des și nu se afundă cu orele în muncă sunt mai motivați, mai optimiști și mai eficienți.

Împrietenește-te cu colegii

Nu spune nimeni să îți faci cei mai buni prieteni din colegii de birou, dar nici să simți că mergi la prânz cu un grup de străini. Dă-le o șansă, cunoaște măcar două-trei detalii specifice despre fiecare și menține relația prin dialoguri amicale. O idee bună este să ieșiți și după orele petrecute la birou, în afara mediului de muncă, la un pahar de vorbă.

Provoacă-te pe plan profesional

Dacă nu excelezi în domeniul în care lucrezi, organizează-ți o rutină zilnică din care să înveți câte ceva nou. Apelează la o metodă distractivă, cu informații ușor de asimilat. Poți apela la variant video, care te va ajuta să asociezi imaginile – atât cele vizuale cât și cele auditive – cu informațiile care te interesează.

Lasă jobul la birou

Nu lua jobul cu tine acasă. Când ai ieșit din birou, focusează-te pe ce ai de făcut în timpul liber și pe ce îți face plăcere. Nu lăsa problemele de la serviciu să îți ocupe mintea atunci când nu este momentul.

Ultimele tweet-uri

Ultimele stiri

ROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Romanians-favorite-employers.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Lamurire-ICCJ---Constatarea-raportului-de-munca-in-ipoteza.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Decizia-de-concediere.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Candidati-cu-atitudine.jpg