humangest

Cum eviti sa faci greseli in primii ani de cariera?

Cum-eviti-sa-faci-greseli-în-primii-ani-de-carieraPrimii pași în carieră sunt foarte importanți. Acești ani reprezintă perioada în care te formezi și în care înveți, de fapt, cu ce se ocupă domeniul în care vei activa. Consideră acești ani “fundația” pentru cariera pe care o vei urma tot restul vieții tale profesionale.

Concentrează-te pe ce ești pasionat

Nu începe o carieră numai de dragul părinților, al profesorilor sau oricine te poate influența. Focusează-te pe domeniul care te pasionează sau către care ai o anumită înclinație. Interesează-te din timp de cursuri (online sau nu) de perfecționare și workshopuri și urmează-le. Îți vor prinde bine mai târziu și te vor ajuta să te dezvolți.


Învață de unde poți

Stai pe lângă oameni care excelează în domeniul care te interesează. Știi cum se spune, meseria se mai și fură. Fii dispus să îți petreci vacanțele de vară și timpul liber în preajma unor lideri, să faci lucruri mărunte, dar care îți vor prinde bine pe termen lung, fără să fii plătit pentru asta. Consider-o un fel de practică.

Creează-ți contacte

Fii o persoană sociabilă. Creează-ți contacte în lumea în care profesezi, dar și în domeniile adiacente ei. Bineînțeles, cu limită, politețe, diplomație și umor. Niciodată nu știi cine te-ar putea recomanda pentru diverse joburi sau proiecte. Așa că, fii prezent și ieși în evidență prin lucruri pozitive. E foarte importantă reputația, oricât de rebel ai fi la vârsta destul de fragedă la care se începe o carieră.


Ultimele tweet-uri

Ultimele stiri

ROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Romanians-favorite-employers.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Lamurire-ICCJ---Constatarea-raportului-de-munca-in-ipoteza.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Decizia-de-concediere.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Candidati-cu-atitudine.jpg