humangest

Cum sa te angajezi cand nu ai experienta?

experienta


Începuturile carierei sunt întotdeauna mai dificile. Pentru că nu ai experiență, de cele mai multe ori CV-ul tău nu este cel ales pentru a ocupa pozițiile puse la dispoziție. Angajatorii preferă să recruteze persoane care au minimum 1-3 ani de experiență în domeniul respectiv, tocmai pentru a salva timp și pentru rezultate bune într-un timp mai scurt. Totuși, ai absolvit facultatea și acum trebuie să începi de undeva. Ți-am pregătit un mic ghid cu câteva sfaturi în ceea ce privește primul tău loc de muncă.

Alege industria în care vrei să activezi și fă un mic research al pieței respective. Vezi ce pe ce posturi de junior ai putea aplica și ce companii caută astfel de oameni.


Aplică la internshipuri, fie ele plătite sau nu. Astfel acumulezi experiență în domeniu și, de ce nu, dacă te descurci și te integrezi, după 3-6 luni vei putea fi angajat full time. Ideea este să nu stai pe loc, să înveți și să te dezvolți în domeniu cât mai repede.

Ai grijă la felul în care îți creezi CV-ul! Pentru că nu ai experiență, folosește-te de toate aptitudinile pe care le deții. De la faptul că poți tasta peste 60 de cuvinte pe minut sau că poți utiliza diverse sisteme de operare, la deținerea unui permis de conducere și abilități de comunicare foarte bune. Tot ce e pozitiv contează; niciodată nu știi ce pot căuta angajatorii. Poate chiar pe tine! Diversele experiențe din trecut, chiar dacă a fost vorba de voluntariat, te pot ajuta să te formezi mai mult decât crezi. Fă o paralelă între abilitățile pe care le deții și felul în care s-ar putea implementa în domeniul respectiv. Nu uita să treci toate instituțiile și cursurile absolvite.

Trimite apoi CV-ul la toate companiile care crezi că ar putea fi interesate, chiar dacă nu au anunțuri de angajare. Sigur există secțiunea “contact” pe site-ul lor official și poate ai noroc să-ți citească CV-ul cine trebuie.

Succes!


Ultimele tweet-uri

Ultimele stiri

ROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Romanians-favorite-employers.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Lamurire-ICCJ---Constatarea-raportului-de-munca-in-ipoteza.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Decizia-de-concediere.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Candidati-cu-atitudine.jpg