humangest

Cum identifici daca ai un angajat dependent de munca?

dependentUnii angajați devin mai pasionați de muncă decât alții. La început, te bucură gândul că cineva este atât de implicat în ceea ce face, lucru care se vede și în rezultatele afacerii pe care o deții. Dar, ca orice dependență sau lucru făcut în exces, angajatul trebuie temperat, cât să ajungă la un echilibru și să nu clacheze.

Care sunt primele semne de workaholism?

Angajatul respectiv rămâne mereu peste program, chiar dacă nu e necesar. Preferă să facă lucruri în avans, chiar dacă a terminat treaba pe ziua respectivă sau să verifice de 10 ori că un lucru a fost executat corect. Nu e greșit să fii sigur că trimiți proiectul fără greșeli, dar dacă asta îți afectează viața personală, atunci începi să ai o problemă.


Ce e de făcut?

Încearcă să nu acționezi intruziv. Întreabă-l cum se simte, dacă nu e epuizat, dar pe un ton calm, înțelegător. În momentul în care critici un dependent și îi spui să nu mai facă ceva, va face exact opusul.

Ia legătura cu rudele și apropiații și întreabă-i cum se simte respectivul când este în timpul liber. Dacă este anxios, dacă vorbește tot despre muncă sau este în permanență distras de ce are de făcut la birou și nu se poate bucura de momentele în care nu se află la muncă.

Calculează câte ore petrece angajatul la muncă și, dacă depășește cu mult, micșorează-i turele măcar într-atât cât să ajungă la numărul normal de ore, chiar dacă stă peste program.


Ultimele tweet-uri

Ultimele stiri

ROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Romanians-favorite-employers.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Lamurire-ICCJ---Constatarea-raportului-de-munca-in-ipoteza.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Decizia-de-concediere.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Candidati-cu-atitudine.jpg