humangest

Ce cauta angajatorii pe profilul tau de LinkedIn?

linkedinÎți cauți un loc de muncă și, cum aproape totul se întâmplă online, este foarte important să ai și un profil de LinkedIn actualizat și bine pus la punct. Iată câteva sfaturi care te-ar putea ajuta să îți “clădești” un profil solid, care să-ți crească șansele de angajare.

Titulatura de pe profilul tău de LinkedIn trebuie să fie aceeași cu cea din CV. Chiar dacă aștepți o promovare, nu e indicat să scrie că ocupi un post diferit în firma în care lucrezi. Poți detalia mai jos, în secțiunea “istoric” ce anume faci exact la actualul loc de muncă.

Industria în care activezi trebuie să fie cât se poate de specifică. Astfel vei fi mai ușor de găsit cu ajutorul cuvintelor-cheie în câmpurile de căutare. Pe lângă acest aspect, e foarte important ca profilul tău să conțină o varietate de cuvinte-cheie relevante pentru domeniul în care activezi.

Fotografia de profil trebuie să fie actualizată la zi. Nu trebuie să fie neapărat realizată de un fotograf profesionist, dar trebuie să te facă pe tine să pari un profesionist sau, cel puțin, o persoană pe care te-ai putea baza și ți-ai dori să se alăture echipei tale.

Nu uita de CV! Pe scurt, cu bullets, dar trebuie să existe. Chiar dacă ai completat câmpurile obligatorii ale profilului, legate de experiența anterioară și studii, e bine să ai și ceva în plus, extras din CV.

Recomandările din partea de jos a profilului de LinkedIn au un rol foarte important. Roagă persoane cu care ai lucrat sau care știu de ce ești capabil să-și rupă două minute din timpul lor prețios și să te ajute cu câteva recomandări, în funcție de domeniul în care ați activat împreună.


Ultimele tweet-uri

Ultimele stiri

ROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Romanians-favorite-employers.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Lamurire-ICCJ---Constatarea-raportului-de-munca-in-ipoteza.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Decizia-de-concediere.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Candidati-cu-atitudine.jpg