humangest

De ce trebuie sa tii cont cand angajezi un headhunter?

headhunterAm vorbit despre headhunting într-un articol anterior și am învățat că este o metodă de recrutare foarte des folosită în ultima vreme și foarte eficientă. Totuși, într-o companie, de ce trebuie să ții cont atunci când angajezi un headhunter?

Industria care te interesează. Persoana pe care o delegi cu “vânatul talentelor” trebuie să fie specializată pe domeniul care te interesează. Chiar dacă are mai multe calificări, asigură-te că cea care îl face să iasă în evidență este cea care te interesează și pe tine.

Experiența este foarte importantă, așadar trebuie să ai în vedere ca headhunterul tău să aibă minimum 5 ani lucrați în industria respectivă. Astfel a avut destul timp să cunoască multă lume din domeniu și știe unde să caute talentele mult dorite în compania ta. Networkingul nu este ceva ce se învață la facultate, deci cursurile de specializare pot păli de multe ori în fața experienței propriu-zise.

Calitate versus cantitate. Un headhunter potrivit este acela care îți trimite puține CV-uri din care să alegi, dar bune, nu multe și nesemnificative. El va tria potențialii angajați și va analiza CV-urile fiecăruia, tocmai pentru a te scuti pe tine de timp pierdut.

Localizarea este un factor foarte important, de asemenea. Îți dorești să angajezi pe cineva din orașul în care activează firma ta. E mult mai complicat să recrutezi o persoană din alt oraș, ba chiar altă țară, chiar dacă de multe ori aceștia sunt mai motivați. Trebuie să iei în calcul acomodarea acestuia în orașul tău și să-i pui la dispoziție, măcar în primele luni, condițiile necesare pentru mutare: drum, cazare și orientare.

Succes!


Ultimele tweet-uri

Ultimele stiri

ROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Romanians-favorite-employers.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Lamurire-ICCJ---Constatarea-raportului-de-munca-in-ipoteza.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Decizia-de-concediere.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Candidati-cu-atitudine.jpg