humangest

Cinci factori care determina angajatii buni sa-si dea demisia

demisieDe foarte multe ori am auzit managerii spunând că le pleacă oamenii cei mai buni din companie. Însă, ce nu știu ei de cele mai multe ori este că aceștia nu părăsesc pur și simplu locul de muncă, ci pleacă din vina managerului. Iată care sunt principalele motive pentru care se întâmplă asta.

Suprasolicitare. Da, talentul și munca temeinică se observă de la o poștă. Sau de la cinci birouri distanță, de ce nu? Dar acesta nu este un motiv bun pentru a delega un singur om pentru toate sarcinile, doar pentru că e bun în tot ceea ce face și are aptitudini în mai multe domenii. Tinzi să-ți suprasoliciți angajatul și să nu mai dea același randament pentru care l-ai remarcat în primă fază.

Angajații nu sunt recompensați. Da, ești angajatul lunii, tu o știi, managerul o știe, toți colegii sunt conștienți, însă nimeni nu spune sau nu face nimic în privința aceasta. Unii angajați sunt stimulați mai mult de recunoașterea publică decât de o primă. Ca manager trebuie să identifici ce îl bucură și îl face cu adevărat să se simtă apreciat și împlinit la locul de muncă și să acționezi ca atare.

Se simt un simplu pion pe o tablă de șah. Chiar dacă fac cele mai importante mutări ale partidei, la final de zi sunt așezați lângă ceilalți pioni pe care nimeni nu-i șterge nici măcar de praf. E foarte important pentru angajați să stabilească relații interumane cu șefii pentru a rămâne motivați. Cunoaște-ți echipa! E un mic efort pe care îl poți face, dar care poate însemna mult pentru bunul mers al companiei.

Se plafonează. Oamenii buni nu sunt simple mașinării care fac același lucru în fiecare zi și dau același randament. Ei au nevoie să fie și creativi, să-și extindă orizonturile, să adauge puțin piper într-o mâncare gătită la fel zilnic, care riscă să-și piardă aroma în timp. Lasă-i să lucreze de la o terasa, înscrie-i la cursuri unde pot fi creativi, găsiți împreună noi modalități de lucru. Și nu în ultimul rând, arată-le că au unde să crească și că au ce învăța în perioada imediat apropiată. Nu risca să-ți plictisești angajații cu potential. Se pierd niște talente.

Primesc provocări de nerealizat. Ca manager, nu trebuie să-ți pui subalternul în situații dificile, pe care nu le poate duce până la capăt. E indicat să le lansezi provocări, dar dacă vezi că întâmpină dificultăți, ajută-i să treacă peste ele. Dacă vezi că o iau pe un drum greșit, redirecționează-i! Nu le spune “Stop joc! Nu ai reușit să rezolvi sarcina.” Nu faci decât să-i îndepărtezi către un nou loc de muncă unde să se simtă apreciați.

Ultimele tweet-uri

Ultimele stiri

ROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Romanians-favorite-employers.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Lamurire-ICCJ---Constatarea-raportului-de-munca-in-ipoteza.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Decizia-de-concediere.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Candidati-cu-atitudine.jpg