humangest

Trei tehnici ca sa nu mai pierzi vremea la birou

vremea birouDacă probabil citești acest articol chiar în timpul programului, stai liniștit, nu o să pierzi vremea cu el. În funcție de modul tău de a lucra, ți-am pregătit trei tehnici ajutătoare pentru creșterea eficienței la locul de muncă.

Împarte-ți ziua pe intervale orare. Din momentul în care te-ai trezit, până când se încheie ziua și te pregătești de culcare. De exemplu, între 7:30 – 23:00. Scrie în dreptul fiecărei ore cum ai petrecut timpul și ce beneficii ți-a adus activitatea respectivă. Fie că e vorba de o ședință care a durat prea mult pentru cât de inutilă s-a dovedit a fi, până la o alergare prin parc, seara, în care ți-ai depășit limitele. Încearcă să-ți dai seama, prin acest exercițiu, ce activități îți aduc beneficii și ce ar trebui să nu mai faci. De asemenea, notează când greșești ceva. După 3-4 zile, recitește-ți notițele și verifică dacă există vreo îmbunătățire în comportamentul tău. Pe termen lung este foarte folositor acest exercițiu.

Metoda 10 în 10. La fiecare oră, ia o pauză de 10 minute și respiră adânc de 10 ori. Inspiră pe nas, expiră pe gură și eliberează-ți mintea de orice fel de gând. Sau măcar încearcă. Nu se vor întâmpla miracole, dar vei vedea că, în timp, te ajută să îți organizezi mai bine ideile și gândurile și vei deveni mai inspirat. Așteaptă-te la momente “A-ha!”, în care creierul tău va face niște conexiuni simple, dar pe care le-ai omis atâta vreme pentru că nu te puteai organiza cum trebuie.

Schimbă ritmul. Imaginează-ți că ești la volan și că bagi mașina într-o viteză inferioară. Vorba cu “graba strică treaba” este, pe cât de veche, pe atât de actuală. Dacă vrei să faci ceva de calitate și repede, de cele mai multe ori nu vei reuși să dai randamentul maxim de care ești capabil, pentru că ești presat de factorul “timp”. Așadar, încetinește, analizează bine toți factorii care îți influențează activitatea și sigur vei avea un rezultat mai bun.


Ultimele tweet-uri

Ultimele stiri

ROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Romanians-favorite-employers.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Lamurire-ICCJ---Constatarea-raportului-de-munca-in-ipoteza.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Decizia-de-concediere.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Candidati-cu-atitudine.jpg