humangest

10 intrebari pe care trebuie sa ti le adresezi inainte sa-ti schimbi jobul

10-intrebariÎn timpul unui interviu de angajare, ți se pun o sumedenie de întrebări. Tu, la rândul tău, le ai pe ale tale pentru angajator. Dar care sunt întrebările pe care ar trebui să ți le pui ție, înainte să faci acest pas? Venim în ajutor cu câteva sugestii.

 

1. Ce sentimente ai față de actualul job? Ce îți place și ce te deranjează cel mai mult la acest loc de muncă? Te gândești că poate e mai bine în altă parte, sau chiar nu-ți mai e bine aici?

2. Ce obiective ai, pe termen lung? Sună un pic a întrebarea “Unde te vezi peste cinci ani?”, dar e foarte important să știi ce îți dorești de la viața ta profesională și unde vrei să ajungi pe scara ierarhică în domeniul tău.

3. Ce te pasionează cu adevărat? De multe ori și în cele mai fericite cazuri, pasiunea se poate lega cu munca. Atunci când ești foarte priceput la ceva și îți vine ușor să activezi în domeniul respectiv, se va vedea și în rezultatele tale la locul de muncă.

4. Ce tip de management preferi? Unul în care ești observat îndeaproape de manager sau unul în care ți se dau niște guideline-uri pe care să le urmezi, dar nu ești verificat constant de către cineva? E foarte important să știi în ce categorie te situezi, pentru a colabora cât mai bine cu echipa.

5. Cât de mult timp ești dispus să petreci la locul de muncă? Creează-ți un tablou imaginar ideal, în care fie petreci 12 din 8 ore la muncă și te duci acasă doar ca să faci un duș și să te odihnești, fie ai un program scurt în care ești foarte eficient, iar apoi petreci timp cu familia prietenii sau practicând activități care te pasionează. E important să menționezi de la început care îți sunt aspirațiile, pentru a fi pe aceeași lungime de undă cu candidatul pe care și-l doresc angajatorii.

6. Ce tip de personalitate ai la job? Îți place să lucrezi cu oamenii sau ești, mai degrabă, introvertit? Pentru că dacă e așa, nu ai ce căuta în vânzări, de exemplu. Trebuie să te analizezi și să îți dai seama cum te încadrezi în peisaj în compania unde vrei să te angajezi.

7. Care sunt punctele tale forte și slăbiciunile? E bine să știi la ce ești cu adevărat bun și unde mai ai de lucrat. Astfel, vei aplica la poziții unde cerințele coincid cu punctele tale forte, ca să ai timp să-ți îmbunătățești aptitudinile pe care nu le stăpânești la fel de bine.

8. Ești dispus să faci schimbări majore pentru noul job? Ai accepta să te muți în alt oraș pentru a ocupa poziția mult-visată în compania pe care o urmărești de atâta vreme? Sau să ai plecări în străinătate de două ori pe lună? E important pentru angajator să știe ce așteptări poate avea de la tine.

9. Ce reputație ai în mediul online? În primul rând, vezi ce apare când introduci numele tău în motoarele de căutare. Apoi, șterge pozele sau statusurile jenante care, poate la un moment dat, păreau amuzante. Nu în ultimul rând, pune-ți la punct profilul de LinkedIn.

10. Ce așteptări ai pe plan financiar? E o întrebare de care te vei lovi și la interviu, așa că ar fi bine să îți setezi un minimum pentru care ai pleca din compania în care activezi momentan și să susții această decizie cu argumente valide. Ești dispus să pornești de la o anumită sumă cu promisiunea contractuală că vei primi un salariu mai mare după primele șase luni? Analizează bine și ia în calcul toate considerentele pentru a fi mulțumit la locul de muncă.


Ultimele tweet-uri

Ultimele stiri

ROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Romanians-favorite-employers.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Lamurire-ICCJ---Constatarea-raportului-de-munca-in-ipoteza.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Decizia-de-concediere.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Candidati-cu-atitudine.jpg