humangest

Cum sa fii fericit la locul de munca

fericitCând cineva te întreabă “Cu ce te ocupi?” și nu îți place să răspunzi, e clar că faci ceva greșit. E important să te duci cu drag la locul de muncă în fiecare zi și când intri pe ușă să simți că ai făcut o alegere bună. Iată câteva trucuri care să-ți facă traiul zilnic mai ușor.

Ia pauze scurte și regulate. Odată la o oră, două, în funcție de gradul tău de concentrare, ia o pauză de 5-10 minute. E dovedită științific nevoia de relaxare a angajaților, pentru a da randamentul dorit la locul de muncă. În timpul pauzei de masă, detașează-te complet de muncă sau de orice discuție referitoare la sarcinile tale zilnice.

Împrietenește-te cu colegii. E important să îi cunoști pe oamenii cu care te vezi zilnic, ba mai mult, cu care împarți un birou și, de multe ori, sarcinile zilnice. O echipă se clădește în timp, dar primul pas este să aflați lucruri unii despre alții. Luați prânzul împreună, faceți schimb de opinii și experiențe, iar dacă lucrurile merg bine, ieșiți impreună chiar și după terminarea programului.

Creează-ți noi provocări zilnice. Setează în fiecare zi un nou obiectiv mai greu de atins. De exemplu, să spunem că lucrezi într-un restaurant și faci sandvișuri. Prima ta provocare ar fi să îl faci perfect, iar apoi, de la o zi la alta, să-l faci cât mai repede. Cronometrează-te și ia-te la întrecere cu colegii, însă, nu afecta calitatea produsului. Dacă ești o persoană competitivă și perseverentă, acest tip de sarcină ți se va potrivi ca o mănușă.

Învață ceva nou în fiecare zi. E important să te pasioneze domeniul în care activezi. Astfel, vei fi motivat să aprofundezi diversele subiecte și situații cu care te-ai putea întâlni la locul de muncă. Gândește-te așa: înveți, lucrezi, acumulezi experiență și ești și plătit pentru asta! Sună cam bine, nu?

Lasă munca la locul de muncă. Odată ce ai ieșit din birou, relaxează-te și nu te mai gândi la ce se întâmplă la job. Timpul liber e pentru tine și viața ta personală. Păstrează-ți mailul de muncă pe computerul de la serviciu și separă clar cele două medii. Niciun exces nu e bun și nu te va premia nimeni dacă lucrezi și în timpul liber, deși nu ți-a cerut nimeni așa ceva.


Ultimele tweet-uri

Ultimele stiri

ROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Romanians-favorite-employers.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Lamurire-ICCJ---Constatarea-raportului-de-munca-in-ipoteza.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Decizia-de-concediere.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Candidati-cu-atitudine.jpg