humangest

Cum te folosesti de punctele tale slabe la locul de munca?

puncte-slabeÎncă din școala generală am fost învățați să ne ascundem punctele slabe și să încercăm să remediem situația, încercând să ne schimbăm. Într-adevăr, e indicat să încerci să lucrezi asupra slăbiciunilor, dar și mai inteligent este să te folosești de resursele și calitățile tale pentru a distrage atenția de la ele.

Lucrează în echipă. Dacă primești o sarcină care îți solicită una dintre abilitățile pe care nu le stăpânești la fel de bine ca pe altele, cere ajutorul unui coleg, oferindu-te să îl ajuți în alt task unde te poți folosi de calitățile tale. Astfel îți vei crea o relație cu colegii și vei reuși să eviți o nereușită profesională.

Focusează-te pe calități, dar cunoaște-ți și punctele slabe. Perseverează și performează în domeniile în care ești sigur pe tine. Atâta timp cât ai reușite pe anumite planuri și ești ocupat cu acelea, poți și e chiar indicat să delegi alți oameni pentru sarcinile la care tu nu te pricepi așa bine.

Roagă pe cineva să-ți dea feedback constant. Persoana care se află într-o poziție superioară față de tine va fi foarte încântată să audă această cerință, atâta timp cât își dorește să evoluezi în companie și să îți dezvolți abilitățile. În cadrul unui proiect, unele taskuri îți vor ieși mai bine decât altele, probabil cele la care mai ai de lucrat. Atâta timp cât managerul tău îți va da un feedback curat și sincer, vei știi în permanență care îți sunt punctele slabe, unde mai ai de lucrat și cât ai evoluat de la ultima evaluare.


Ultimele tweet-uri

Ultimele stiri

ROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Romanians-favorite-employers.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Lamurire-ICCJ---Constatarea-raportului-de-munca-in-ipoteza.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Decizia-de-concediere.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Candidati-cu-atitudine.jpg