humangest

Cum sa te misti mai mult la birou?

mistiPetrecem ore în șir, zilnic, stând pe scaun la birou. Pe lângă problemele de sănătate care ar putea genera din sedentarismul forțat cu care ne-am obișnuit, lipsa de mișcare poate duce la scăderea productivității și a creativității. Ce e de făcut?

Propune-le colegilor tăi să aveți ședințe în mișcare. Fă ca plictisitoarea ședință de la prima oră să devină cel mai distractiv moment al zilei. Fie că aveți un parc în preajma sediului sau vă plimbați în jurul clădirii, acei câțiva pași pe care îi veți face împreună vă vor schimba starea de spirit pentru întreaga zi.

Fă mai multe drumuri la bidonul cu apă. În loc să umpli o sticlă de 2L cu apă o dată pe zi, mai bine bea dintr-un recipient mai mic, pentru a face mai multe drumuri pe zi. Dacă scuza ta este că nu bei apă, cu atât mai mult ar trebui să fii atent la hidratare și să împuști doi iepuri dintr-odată.

Respiră adânc. Chiar stând pe scaun, indiferent de activitatea pe care o ai, ia-ți câteva momente pe zi în care să respiri adânc. Îți vei oxigena mai bine creierul, iar ideile se vor aranja altfel în mintea ta și vei deveni mai productiv și mai concentrat.

Parchează cât mai departe de intrarea în clădire. Propune-ți să găsești cel mai îndepărtat loc de parcare față de ușa de acces a biroului. Astfel, te vei mișca mai mult și când vii la birou și când pleci. Dacă tot petreci zeci de minute în trafic, trei minute de mers pe jos n-or să-ți strice deloc.

Renunță la telefonul mobil. Nu de tot, doar când te poți deplasa până la biroul colegului căruia vrei să-i comunici ceva. Mai bine faci câțiva pași, chiar dacă ai minute nelimitate pe abonamentul de la serviciu.


Ultimele tweet-uri

Ultimele stiri

ROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Romanians-favorite-employers.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Lamurire-ICCJ---Constatarea-raportului-de-munca-in-ipoteza.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Decizia-de-concediere.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Candidati-cu-atitudine.jpg