humangest

Cum trebuie sa te comporti daca ai fost concediat

concediatÎn unele cazuri mai nefericite, se poate întâmpla să rămâi fără job. Fie că cei din conducere au făcut restructurări în departamentul tău sau pur și simplu nu reușeați să lucrați eficient împreună, ce e clar este că ai încheiat colaborarea cu ei. E foarte important cum administrezi situația în clipele următoare. Noi avem câteva sfaturi care te-ar putea ajuta.

A da sau a nu da mail. Oricât de supărat ai fi, nu trimite un mail tensionat și nervos către conducere. Mai degrabă, privește înapoi și adu-ți aminte de momentele bune și de colegii cu care ai colaborat ok în trecut. Scrie-le un mail și mulțumește-le pentru sprijinul acordat și dă-le de înțeles că nu a fost alegerea ta să încheiați colaborarea astfel. În felul acesta, păstrezi relații cordiale cu persoanele cu care poate ți-ai dori să mai lucrezi în viitor.

Nu uita că platformele de social media sunt publice. Nu posta mesaje de revolt referitoare la situația ta. Pe lângă faptul că este un aspect personal, pe care ar trebui să-l discuți în particular cu prietenii și familia, acest gen de mesaje rămân în istoria online-ului pentru totdeauna. Nu vrei ca următorul tău angajator să vadă așa ceva pe profilurile tale din mediul online.

Nu te grăbi către un alt job. S-ar putea să iei decizii pripite și să regreți ulterior alegerea făcută. E indicat să aștepți măcar o săptămână până să începi să aplici la alte joburi. E posibil să fii încă în stare de șoc și, cine știe? Poate chiar e momentul unei reorientări în ceea ce privește cariera. Așadar, ia-ți timp să te relaxezi și să meditezi un pic asupra situației traumatizante prin care ai trecut. Totuși, nu deveni prea confortabil cu situația în care te afli. Dacă trece prea mult timp, e posibil să treci în cealaltă extremă, aceea în care nu mai ești motivat nici măcar să ieși din casă, dar să începi un capitol nou al vieții tale.

Întinde-ți antenele. Folosește-te de relațiile pe care ți le-ai construit de-a lungul vremii și anunță-i că ești disponibil din punct de vedere profesional. Updatează-ți profilul de LinkedIn și fii pregătit pentru un nou început! Privește partea pozitivă a lucrurilor: la ultimul job ai acumulat experiență, ai învățat lucruri utile și ți-ai creat relații cu oameni din domeniu. Nu te închide în casă. Ieși în oraș cu prietenii, cunoaște oameni noi. Nu știi de unde se ivește vreo ocazie de colaborare, iar networkingul este un must do când ești într-o astfel de situație.


Ultimele tweet-uri

Ultimele stiri

ROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Romanians-favorite-employers.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Lamurire-ICCJ---Constatarea-raportului-de-munca-in-ipoteza.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Decizia-de-concediere.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Candidati-cu-atitudine.jpg