humangest

Cinci metode care te vor ajuta in cautarea unui job

cautare-jobCine spune că e imposibil să te angajezi în ziua de azi, exagerează. Nu, nu e ușor să găsești job-ul visurilor tale într-un timp scurt. Unora le ia chiar și ani întregi, timp în care se plimbă de la o companie la alta.

Nu-ți promitem că dacă vei urma acești pași va suna telefonul în secunda doi, dar putem să îți garantăm că îți vor scurta drumul către jobul pe care ți-l dorești.

1. Nu ține secret că ești în căutare de job. Aplică la job-uri, trimite CV-ul și scrisori de intenție, chiar și la firmele care nu au anunțuri publicate. Nu se știe când vor avea nevoie de un angajat ca tine.

2. Obține recomandări de la oameni cu care ai mai lucrat. Inspiră credibilitate, mai ales dacă lași și un contact la dispoziția angajatorilor. Astfel au siguranța că pot verifica direct de la sursă dacă recomandările sunt reale sau nu.

3. Învață să te vinzi. Unora le este greu să vorbească despre ei înșiși, mai ales atunci când e necesar să evidențieze punctele tari și calitățile. Repetă în fața oglinzii sau cu cineva în care ai încredere și care te cunoaște destul de bine. Roagă-l chiar să-ți pună întrebări încuietoare, ca să înveți să reacționezi în situații mai puțin comode.

4. Stai de vorbă cu oameni care lucrează în industria din care ai vrea să faci parte. Pune toate întrebările care îți vin în minte, cere-le o bibliografie de unde îți poți lua singur informații și încearcă să înțelegi mecanismele industriei.

5. Stabilește întâlniri chiar la locul de muncă al contactelor tale. Nu știi niciodată cine te-ar putea vedea sau ce oameni ai putea cunoaște. De asemenea, poți observa cât de cât ritmul în care se lucrează și care este atmosfera din birou, în vederea unei potențiale colaborări în viitor.


Ultimele tweet-uri

Ultimele stiri

ROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Romanians-favorite-employers.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Lamurire-ICCJ---Constatarea-raportului-de-munca-in-ipoteza.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Decizia-de-concediere.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Candidati-cu-atitudine.jpg