humangest

Ce este networking-ul si de ce este recomandat in companii?

networking


În ultimul timp, oamenii de afaceri consideră business networking-ul ca fiind una dintre cele mai eficiente metode de generare de informaţii şi interacţiune. Evenimentele cu un impact major asupra angajaţilor sunt cele de networking, teambuilding, petrecerile organizate la sfârşitul anului, în cadrul cărora se desfăşoară şi premierea celor mai buni angajaţi şi, de asemenea, serile de socializare cu angajaţii şi petrecerile de Crăciun.

Ce este networking-ul? La baza lui stau 3 principii fundamentale : încrederea, echilibrul economic şi controlul asupra informaţiilor. Networking-ul este cea mai bună metodă pe care o putem folosi pentru a ajunge la persoanele ce ne pot ajută în îndeplinirea obiectivelor profesionale.
          
De ce o companie ar organiza întâlniri de networking?

  • Posibilitatea de a deveni cunoscut ;
  • Lărgirea perspectivelor;
  • Dezvoltarea contactelor;
  • Promovarea afacerii ;
  • Construirea de relaţii ;
  • Avansarea în carieră ;
  • Construirea unei reputaţii ;
  • Facilitarea creării unor conexiuni între participanţi .

Care sunt principiile fundamentale pentru organizarea unei întâlniri de networking?

Audienţa. Selectează atent participanții astel încât să fii sigur că informaţiile pe care le poţi oferi ajung exact la cei ce te interesează.

Ospitalitatea. Important este ca parcticipantilor să li se ofere un mediu favorabil socializării şi schimbului de informaţii.

Înscrierea la eveniment. Realizată în funcţie de criterii clar stabilite, astfel încât participanţii să fie de referinţă pentru domeniul de interes.

Costurile. Să respecte raportul calitate-preţ. Informaţiile împărtăşite trebuie estimate la o valoare mai mare faţă de costurile organizării evenimentului.

Prezentarea. Timpul este preţios, aşa că informaţiile prezentate trebuie să fie de interes pentru participanţi şi să le menţină atenția.

Disponibilitate pentru dezvoltare. Oferirea de programe de mentorat sau coaching pentru cei dornici de afirmare.

Ultimele tweet-uri

Ultimele stiri

ROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Romanians-favorite-employers.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Lamurire-ICCJ---Constatarea-raportului-de-munca-in-ipoteza.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Decizia-de-concediere.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Candidati-cu-atitudine.jpg