humangest

Cum e bine sa te comporti la un interviu informal?

interviu-informalInterviul informal este o metodă de recrutare din ce în ce mai utilizată, în special în industrii cu un mediu de lucru mai degajat, precum advertisingul. Așadar, acest gen de interviuri au loc, de obicei, într-un spațiu neutru (terasă, pub, restaurant) și, în general, în weekend sau la final de program de lucru. Avem câteva sfaturi pentru tine în legătură cu ce e indicat să faci și ce comportamente ar trebui să eviți în cadrul unui astfel de interviu.

Dress to impress. Optează pentru o ținută casual, dar care să conțină cel puțin un element din personalitatea ta: fie că e vorba de o pălărie, o eșarfă cu un model aparte sau o cravată cu un imprimeu simpatic, e alegerea ta. Până la urmă, ești în afara programului, deci e vorba de timpul tău liber, pe care alegi să-l petreci stând de vorbă cu potențialul tău anagajator.

Nu întârzia. Oricât de informală ar fi întâlnirea, nu uita că e posibil ca persoana cu care stai de vorbă să-ți fie coleg sau șef în viitorul apropiat. Prima impresie e legată de ora la care ajungi. Și, cum nici măcar pe un prieten nu e frumos să-l faci să te aștepte, organizează-ți timpul astfel încât să ajungi la ora stabilită.

Pregătește-ți răspunsuri. Nu înțelege greșit, e chiar indicat să fii spontan, dar e bine să ai în vedere măcar o direcție în care vrei să meargă discuția, un punct de vedere legat de felul în care vrei să se desfășoare colaborarea voastră.

Informal nu înseamnă neserios. Fii cât se poate de serios când vine vorba de sarcinile pe care le-ai avea la jobul respectiv, pune întrebări pertinente și fii respectuos cu interlocutorul tău. Nu te lăsa dus de val din pricina mediului în care are loc interviul și nu te relaxa prea mult.

Mulțumește. După interviu, indiferent de felul în care a decurs acesta, trimite un mail, dă un telefon sau trimite prin curier un bilet scris de mână, în care să-i mulțumești interlocutorului pentru șansa pe care ți-a acordat-o.


Ultimele tweet-uri

Ultimele stiri

ROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Romanians-favorite-employers.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Lamurire-ICCJ---Constatarea-raportului-de-munca-in-ipoteza.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Decizia-de-concediere.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Candidati-cu-atitudine.jpg