humangest

De ce nu ai rezultate bune ca manager?

manager-sadCând conduci o echipă, sunt necesare anumite elemente pentru ca totul să meargă ca pe roate. Pe lângă know-how, ai nevoie de abilități excelente de comunicare și trebuie să poți fi un bun exemplu pentru cei din echipa ta. Dacă te încadrezi în următoarele categorii de manageri, e momentul să schimbi ceva.

Când nu ai o soluție pentru un anagajat, răspunzi cu “Asta e”. Acest răspuns nu ar trebui să existe în vocabularul unui manager, mai ales atunci când un angajat îi cere opinia sau sfatul în legătură cu o problemă legată de serviciu. Dacă nu ai un răspuns imediat, spune-i că vei reflecta asupra problemei și vei reveni cu un răspuns sau o soluție care să-i fie de ajutor, în măsura posibilităților.

“Era mai bine pe vremea aceea!” e o frază pe care o spui destul de des pentru a te sustrage de la noul val de tehnici și informații care a acaparat industria. Dacă ai învățat și ai căpătat niște abilități la un moment dat, află că totul se schimbă cu viteza luminii și concepțiile tale pot fi învechite. Fii mereu la curent cu ce e nou în industria în care activezi și aplică noile metode în proiecte.

Nu cunoști piața. Nu evita evenimentele de networking și află mereu încotro se îndreaptă industriile care te interesează. Încearcă să îți dai seama puțin înaintea tuturor care va fi următorul trend și ce strategii ar trebui să adopți în vederea bunului mers al afacerii. Abonează-te la newsletter-uri, fă-ți prieteni în industrie, urmărește bloguri și reviste de specialitate.

Neglijezi evoluția profesională a angajaților. Singurul tău interes este ca afacerea să funcționeze, iar atunci când un angajat îți cere un sfat în ceea ce privește dezvoltarea lui personală pe plan profesional, nu-i dai importanță și îl trimiți la treabă. E important să le oferi șansa de a crește individual, tocmai pentru a aduce plus de valoare companiei. Atâta timp cât ai angajați bine pregătiți și motivați, echipa se va închega și rezultatele nu vor întârzia să apară.


Ultimele tweet-uri

Ultimele stiri

ROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Romanians-favorite-employers.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Lamurire-ICCJ---Constatarea-raportului-de-munca-in-ipoteza.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Decizia-de-concediere.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Candidati-cu-atitudine.jpg