humangest

Raspunsuri curajoase la intrebarea “De ce te-am angaja pe tine?”

de-ce


Unii angajatori se folosesc de întrebări încuietoare sau care te-ar putea stânjeni în timpul interviurilor de angajare, tocmai pentru a vedea cum reacționezi și cât de spontan poți fi într-o astfel de situație. O întrebare des întâlnită este “De ce te-am angaja tocmai pe tine? Cu ce te diferențiezi față de ceilalți candidați?” Iată câteva răspunsuri curajoase, pe care le-au ales niște candidați. La ei au funcționat. Alegerea rămâne la tine dacă te vei folosi de vreunul dintre ele.

La un interviu pentru un post de relații cu clienții, un candidat a primit întrebarea mai sus amintită. “Vedeți tricoul de pe mine? Este măsura XL. Eu am comandat L. Dacă mă angajați pe mine, vă garantez că veți avea numai clienți mulțumiți, cu produse pe măsura lor.”

La un interviu pentru un post într-o bancă, angajatorul i-a atras atenția candidatului că ei nu angajează decât persoane care au avut rezultate excelente la matematică, lucru care nu se aplica în cazul lui. “Deoarece nu aveți o explicație științifică pentru criteriul de selecție al companiei dumneavoastră, sunt dispus să lucrez la această bancă, cu tot cu rezultatele mele care sunt departe de a fi excelente, pentru a putea compara performanțele mele cu cele ale angajaților actuali.”

Într-o companie dezvoltatoare de software, se căuta un programator competent, iar una dintre condiții era să fie licențiat în acest domeniu. După nenumărate interviuri și teste, au rămas “în cursă” patru programatori. Unul dintre ei nu era licențiat și a primit întrebarea: “De ce te-am angaja tocmai pe tine?” Răspunsul a venit ca programat: “Din moment ce am ajuns în aceeași etapă cu ceilalți, înseamnă că învăț repede și că am o înclinație naturală spre acest domeniu. Deci, deja v-am scutit de costurile necesare pentru un training. Cu plăcere!”

Toate aceste cazuri au avut final fericit și sunt reale. Ține cont că nu toate companiile vor reacționa pozitiv și că sunt șanse să se simtă jigniți sau, dimpotrivă, să aprecieze și să primești postul mult dorit.

Succes!


Ultimele tweet-uri

Ultimele stiri

ROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Romanians-favorite-employers.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Lamurire-ICCJ---Constatarea-raportului-de-munca-in-ipoteza.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Decizia-de-concediere.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Candidati-cu-atitudine.jpg