humangest

Trei greseli pe care sa nu le faci in cariera

greseli


Majoritatea angajaților este de părere că dacă termină treaba la timp și respectă programul și cerințele managerilor, este suficient pentru a avea o carieră de succes. De fapt, e vorba de mai mult decât atât, implică dedicare și proactivitate. Iată trei greșeli pe care e posibil să le fi făcut chiar tu, dar pe care e bine să le eviți pentru a avea o carieră de succes.

Nu te aliniezi la nevoile și obiectivele companiei în care lucrezi. Deși ai înțeles foarte bine principiile firmei și încotro se îndreaptă activitatea ei, nu reușești să rezonezi cu ele. Vii, îți bifezi toate sarcinile din ziua respectivă, dar nu “faci click” cu toate principiile companiei, deci nici nu te implici mai mult decât necesar. Ai grijă, la un moment dat, se va produce un scurtcircuit, care va duce la demisie, cel mai probabil.

Nu ești conștient de defectele tale. Oamenii de succes sunt cei care reușesc să-și identifice punctele slabe și lucrează la remedierea lor. Faptul că negi când cineva îți atrage atenția asupra unui aspect sau că eviți unele sarcini tocmai pentru că ești conștient că nu te pricepi la ele, nu te va ajuta să te dezvolți pe plan profesional. Ba dimpotrivă, lumea în jurul tău va evolua, iar tu nu numai că vei rămâne pe loc, dar sunt șanse chiar să involuezi. Așa că, odată ce ai identificat zonele-problemă, luptă cu tine să le remediezi și să le transformi în calități.

Nu știi să comunici eficient. Fie că ești tot timpul agresiv sau că nu știi să îți aperi punctele de vedere, în niciun caz nu ești asertiv. Discursul asertiv se referă, mai exact, la o comunicare eficientă, cu un ton obiectiv și care are ca scop înțelegerea între emițător și receptor, fără să fie jignită sau deranjată nici una dintre cele două părți care participă la comunicare.


Ultimele tweet-uri

Ultimele stiri

ROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Romanians-favorite-employers.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Lamurire-ICCJ---Constatarea-raportului-de-munca-in-ipoteza.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Decizia-de-concediere.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Candidati-cu-atitudine.jpg