humangest

Cum te angajezi pe o pozitie entry-level in domeniul resurselor umane?

entrySistemul informațional al resurselor umane (HRIS) este ramura HR care se ocupă cu arhivele angajaților și datele din spatele scenei. Cum obții un post de junior în domeniul acesta? Avem câteva propuneri pentru voi.

Trebuie să ai studii în domeniu. Pentru a intra în câmpul resurselor umane, e necesar, în primul rând, să fii licențiat în domeniu, ideal să ai și un masterat.

Cunoaște la perfecție una sau mai multe limbi străine. Acesta va constitui întotdeauna un avantaj, aproape în orice domeniu, dar mai ales în cel al resurselor umane.

Obține certificarea HRCI (inspector resurse umane), urmând cursurile aferente. Se organizează constant acest tip de traininguri, contra cost, dar reprezintă o investiție pe termen lung.

Creează-ți un CV. Nu uita să menționezi, pe lângă certificările și diplomele acumulate de-a lungul vremii, calitățile tale ca și speaker și comunicator.

Aplică la joburi. Dacă vezi companii care au acest gen de posturi disponibile, trimite-le CV-ul tău și o scrisoare de intenție. Aplică și la companii care nu au anunțuri postate. E bine să rămâi în baza lor de date, în caz că se eliberează vreun post.

Mergi la târguri de joburi. Vezi ce se întâmplă în industrie, fii la curent cu tot ce e nou, socializează cu specialiștii din domeniu și vizitează standurile marilor firme de recrutare.


Ultimele tweet-uri

Ultimele stiri

ROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Romanians-favorite-employers.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Lamurire-ICCJ---Constatarea-raportului-de-munca-in-ipoteza.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Decizia-de-concediere.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Candidati-cu-atitudine.jpg