humangest

Cum scrii o scrisoare de recomandare pentru un fost angajat?

scrisoare

Unul dintre angajații tăi a decis să părăsească compania. Fie că nu mai era mulțumit de jobul actual sau că își dorea să schimbe domeniul, ți-a solicitat o scrisoare de recomandare pentru viitorul lui plan profesional. Chiar dacă nu era ce îți doreai pentru afacerea ta și plecarea sa îți influențează negativ bunul mers al companiei, e de datoria ta să îi scrii o astfel de scrisoare.

Privește obiectiv. Ia-ți câteva zile până să redactezi textul. Nu-l scrie atunci când ești mânios, dezamăgit sau chiar trist de plecarea angajatului. Folosește-te strict de sarcinile care îi erau atribuite acestuia și încearcă să dezvolți, punctual, câteva situații în care a fost pus angajatul. Descrie cum le-a gestionat și ce beneficii au adus aceste acțiuni companiei.

Folosește un limbaj clar și nu te pierde în detalii. Nimeni nu are timp să citească romane, iar dacă ar avea timp, ar alege cu siguranță un autor de beletristică, nu și-ar aloca acest timp atunci când fac angajări. Pune accent pe părțile bune ale fostului tău angajat, dar menționează și domeniile unde mai are de lucru, fără să folosești un aer ironic sau răutăcios. Fii asertiv și încearcă să te pui atât în locul angajatorului, cât și în locul persoanei care tocmai a părăsit compania. Poate și tu vei vrea să schimbi domeniul de lucru și vei avea nevoie de o astfel de scrisoare. La finalul zilei, e important să fim oameni.


Ultimele tweet-uri

Ultimele stiri

ROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Romanians-favorite-employers.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Lamurire-ICCJ---Constatarea-raportului-de-munca-in-ipoteza.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Decizia-de-concediere.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Candidati-cu-atitudine.jpg