humangest

Cei patru “C” de care sa tii cont cand faci angajari

4c


Nu doar candidații au emoții în timpul unui interviu de angajare. Chiar și recruiterii sau angajatorii întâmpină uneori dificultăți în timpul selectării candidatului ideal. Iată cei patru “C” de care să ții cont atunci când intervievezi un candidat.

Competență. Primul aspect după care e indicat să te ghidezi este ca respectivul candidat să aibă studii de specialitate în domeniul care te interesează. Desigur, acesta nu este un factor determinant. S-au văzut nenumărate cazuri în care candidații mint în CV. Pune-i întrebări tehnice și inventează anumite situații de criză. Întreabă-l cum ar acționa, cât mai precis, fără să fie evaziv. Îți poți face o idee dacă minte sau nu.

Capacitate. Gândire analitică, strategie, multi-tasking, posibilitate de a se adapta și de a lucra în echipă sunt aptitudini care, înglobate, pot face diferența atunci când ai de ales între 2 sau mai mulți candidați. Mai ales când ai nevoie de cineva care să conducă o echipă, deci pentru un post de management, e bine să cunoască fiecare domeniu, măcar la un anumit nivel, pentur a putea coordona oamenii în taskurile zilnice.

Cultura. Candidatul trebuie să rezoneze cu principiile și obiectivele pe care le are compania. Cultura companiei este cartea de căpătâi a oricărui manager bun. Atâta timp cât candidatul nu cunoaște măcar la suprafață aceste aspecte, înseamnă că nu și-a făcut research-ul și, implicit, nu prea l-a interesat cultura companiei. Pentru a vinde un produs, trebuie să crezi în el. Pentru a crede în ceva, trebuie să știi totul despre el.

Caracter. E important să cunoști echipa cu care va lucra și să îți imaginezi dacă se potrivește profilului lor. Roagă-l, ca și la punctul de mai sus, să îți spună cum ar acționa în anumite situații, fără să-i lași prea mult timp de gândire. O vorbă spune: “Caracterul este reprezentat de felul în care ne comportăm când nu ne vede nimeni.”


Ultimele tweet-uri

Ultimele stiri

ROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Romanians-favorite-employers.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Lamurire-ICCJ---Constatarea-raportului-de-munca-in-ipoteza.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Decizia-de-concediere.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Candidati-cu-atitudine.jpg