humangest

Cum actionezi cand lucrezi intr-un mediu toxic?

toxicÎn articolul de față, nu ne referim la factorii toxici externi, de tipul gazelor, otrăvurilor sau ceva care ți-ar putea afecta sănătatea fizică. Ci la factorii toxici care îți determină starea psihică și, implicit, evoluția profesională. Te simți o simplă rotiță într-un mare mecanism, pe care nimeni nu se silește să o ungă sau să o protejeze? Nu primești nici măcar un “Bravo!”, darămite o primă sau o promovare, deși lucrezi la potențial maxim? În principiu, ai două variante.

Dă-ți demisia fără să te uiți înapoi. Ai încercat de nenumărate ori să aduci în discuție problema ta, dar parcă ai vorbit cu pereții. Nimeni nu are timp de tine și cerințele tale sunt considerate un simplu răsfăț. Dacă îți afectează modul de lucru, psihicul și te gândești la asta și în timpul liber, e momentul să te detașezi complet și să părăsești actualul loc de muncă. Evident, urmează să îți cauți alt job. Acest tip de reacție este recomandat când știi că te poți susține financiar pe o perioadă nedeterminată de timp (nimeni nu îți poate garanta un job cel puțin la fel de bine plătit în următoarele săptămâni) și când nu ai o familie care să depindă de veniturile tale.

Continuă să lucrezi la actualul loc de muncă și caută ceva în paralel. Așa ar părea cel mai sigur și cel mai simplu. Însă, căutatul în paralel îți poate afecta ritmul de lucru zilnic și poate duce la rezultate nedorite în cadrul companiei în care încă activezi. Totuși, atâta timp cât reușești să echilibrezi orele petrecute aplicând la alte joburi cu cele în care lucrezi, ești pe un drum bun și sigur către detoxifiere.

Succes!


Ultimele tweet-uri

Ultimele stiri

ROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Romanians-favorite-employers.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Lamurire-ICCJ---Constatarea-raportului-de-munca-in-ipoteza.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Decizia-de-concediere.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Candidati-cu-atitudine.jpg