humangest

Cum interactionezi cu un coleg de munca cu care nu te intelegi?

colegi


La locul de muncă vei întâlni tot felul de oameni, cu caractere cât mai diferite. Din păcate, nu vei fi pe aceeași lungime de undă chiar cu toți. Totuși, lucrați împreună și în acest tip de mediu nu ar trebui să existe tensiuni din pricina nepotrivirii de caracter, care influențează - de cele mai multe ori – bunul mers al companiei.

Fii politicos. Oricât de tare v-ați contrazice, nu ridica niciodată tonul la colegul tău și în niciun caz nu îi adresa cuvinte ofensatoare. Trebuie să vă respectați reciproc și să păstrați bunul simț la locul de muncă. Dacă interlocutorul ridică tonul, păstrează-ți tonalitatea calmă și vei vedea că se va întoarce și el la același gen de discurs. Folosește cuvintele “Mi-aș dori să continuăm discuția pe un ton mai calm, când ești dispus. Nu suntem deloc eficienți așa.”

Încearcă să te folosești de atributele negative ale colegului tău. Dacă este, de exemplu, foarte persuasiv și încăpățânat și acest lucru te deranjează în relația voastră, află că acest aspect te poate ajuta în relațiile cu clienții. Folosiți-vă fiecare atributele pe care le dețineți pentru a forma echipa perfectă.

Fii atent la reușitele colegului tău și nu ezita să îl feliciți. Chiar dacă lucrați pe poziții asemănătoare și nu ai cum să-l recompensezi (pentru că nu îi ești superior), remarcă de fiecare data când acesta are un mic triumf profesional și nu uita să îl feliciți. Fii sincer, folosește un ton blând și nu o face în scris. Astfel îți va putea citi emoțiile fără să interpreteze altceva.

Evită bârfele despre colegi. Oricât de nesuferit ți s-ar părea cineva, viața lui personală se numește așa cu un motiv. Ce se întâmplă la locul de muncă nu ar trebui să aibă nicio legătură cu ce se întâmplă în afara orelor de program. Dacă cineva te incită la o astfel de discuție, retrage-te politicos. Este cea mai bună alegere.


Ultimele tweet-uri

Ultimele stiri

ROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Romanians-favorite-employers.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Lamurire-ICCJ---Constatarea-raportului-de-munca-in-ipoteza.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Decizia-de-concediere.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Candidati-cu-atitudine.jpg