humangest

Cum scrii un email de business pentru cineva cu care nu te cunosti personal?

emailAdresarea în scris te poate feri de multe momente mai puțin plăcute dacă ești o persoană timidă, dar te poate încurca la fel de mult dacă nu este realizată corect. De exemplu, atunci când compui un email pentru o persoană într-un context de business, este indicat să ții cont de câteva criterii de redactare.

Înainte să începi să scrii, fă un mic research despre compania unde lucrează persoana căreia i te adresezi. Astfel, vei știi ce întrebări să pui și să nu îi pierzi atenția celui căruia i te adresezi. Este, într-adevăr, nerespectuos să scrii în necunoștință de cauză.

Ce scrii în subiectul email-ului? Acesta nu trebuie să fie prea lung, ca să se vadă în căsuța de email, dar nici prea ambiguu. Încearcă să înglobezi în maixmum 10 cuvinte despre ce va fi vorba în mesajul redactat de tine. Mai ales dacă destinatarul nu te cunoaște, riști să nu deschidă mailul dacă nu ești destul de clar în subiect.

Atenție la modul de adresare. În mod cert, fiind vorba de un context business, e recomandat să folosești persoana a doua, singular. Verifică de mai multe ori cum se scrie corect numele adresantului, pentru că poate fi neplăcut să primești un mail de la cineva care vrea să facă business cu tine și nici nu știe cum se scrie numele tău. Folosește, ulterior, formula de adresare “Domnul/Doamna Numele de familie”.

Prezintă-te pe tine și compania în care lucrezi într-un paragraf scurt, urmat de website-ul companiei sau site-ul tău de prezentare (în caz că ești freelancer).

Motivul pentru care ai scris mailul nu ar trebui să aibă mai mult de 3 paragrafe. Încearcă să înglobezi ideile într-un text clar și concis, aerisit, care să nu plictisească destinatarul.

În încheiere, mulțumește pentru timpul acordat și lasă și o altă variantă prin care ar putea să te contacteze (număr de telefon, fax, Skype, LinkedIn, etc).


Ultimele tweet-uri

Ultimele stiri

ROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Romanians-favorite-employers.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Lamurire-ICCJ---Constatarea-raportului-de-munca-in-ipoteza.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Decizia-de-concediere.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Candidati-cu-atitudine.jpg