humangest

Cum negociezi cand ti se ofera un job?

negociereAi impresia că ai primit oferta pentru jobul visurilor tale. S-ar putea să nu te înșeli, dar e bine să ai în vedere anumite aspecte înainte să spui un “DA!” hotărât și să semnezi contractul. Mai precis, iată câteva criterii de care e bine să ții cont.

Găsește răspunsuri la toate întrebările pe care le ai în legătură cu postul pe care urmează să-l ocupi: de la ce dată își doresc anagajatorii să începi, care este salariul net (atenție, nu încurca cu salariul brut!), care este programul, unde este localizat sediul companiei și dacă, este necesar să te muți din oraș, vei primi o sumă pentru relocare?

Mulțumește pentru ofertă întotdeauna, chiar dacă aceasta nu este chiar ceea ce-ți doreai. Nu e bine se simtă jigniți, indiferent cât de nepotrivită ți se pare propunerea lor. Din acest punct, poți negocia într-un mod politicos și chiar ai șanse mai mari să obții răspunsul pe care ți-l dorești.

Ia-ți timpul necesar de gândire. Nu lua o decizie pripită doar de teama de a nu pierde oportunitatea. Însă, discută cu angajatorii și stabiliți împreună un termen limită care să fie în regulă pentru ambele părți. Ia în calcul și faptul că va trebui să treci printr-o perioadă de preaviz la actualul job, dar și că viitorii tăi angajatori ar putea avea nevoie de tine cât mai curând.

Ia în considerare toate aspectele legate de potențiala ta evoluție în companie. Obiectivele tale profesionale, individuale și nevoile personale coincid cu programul și nevoile companiei? Jobul pe care urmează să-l accepți îți va satisface nevoile intelectuale, curiozitățile sau cele legate de creativitate? Gândește-te bine unde vrei să ajungi în carieră și ce șanse de avansare ai în companie.


Ultimele tweet-uri

Ultimele stiri

ROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Romanians-favorite-employers.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Lamurire-ICCJ---Constatarea-raportului-de-munca-in-ipoteza.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Decizia-de-concediere.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Candidati-cu-atitudine.jpg