humangest

Cum ajuti un coleg sa respecte deadlineul?

deadlineUnele proiecte pot fi foarte dificile și greu de finalizat. Mai ales atunci când nu ai o echipă cu care să colaborezi. Dacă unul dintre colegii tăi se urnește mai greu sau nu se poate organiza la fel de bine ca tine, dă-i o mână de ajutor. Folosește-te de răbdare, tact și cele câteva sfaturi de mai jos.

Informează-te. Află exact cu ce se ocupă departamentul în care lucrează colegul tău și ce subiecte atinge proiectul pe care îl desfășoară. Pune întrebări de lămurire unde este cazul, dar nu fi intruziv. Dă-i de înțeles că vrei să afli cât mai multe despre subiect, tocmai pentru a ști cum să îl ajuți.

Câștigă-i încrederea. Dacă ai tăi colegi de lucru vor vedea că ai rezultate bune și te descurci în situații de criză, cu deadlineuri presante și clienți dificili, vei fi primul căruia îi vor cere sfatul. Fie că ești mai rapid în procesul de lucru sau ai un ochi critic bine dezvoltat, faptul că ești o mână dreaptă în plus la orice proiect te va face indispensabil atunci când vine vorba de situații de criză.

Empatizează cu colegii aflați în impas. Cu siguranță și ție ți s-a întâmplat să nu reușești să finalizezi un proiect fără ajutorul cuiva sau nu ți-a venit ideea din prima secundă. Faptul că acum reușești să rezolvi anumite situații într-un timp mai scurt nu arată decât că din greșeli putem învăța și că experiența își spune cuvântul. Așadar, dă-i de înțeles colegului tău că nu e sfârșitul lumii, că oricine poate greși și că ești acolo pentru el când are nevoie de ajutor.

Rămâi consecvent în tot ceea ce faci. Nu lăsa proiectele altora să îți afecteze ritmul și fluxul tău de muncă și nu neglija sarcinile proprii. Dă dovadă că poți fi multi-tasking, dar pune pe primul loc jobul tău și proiectele în care ești implicat direct.

Încearcă să-ți înțelegi colegii. Află de unde provin greutățile lor în ceea ce privește organizarea sau înțelegerea anumitor concepte care le îngreunează munca. Astfel, împreună sau cu ajutorul unui specialist, poate veți reuși să depășiți sau să înlăturați impedimentele de care se lovesc tot timpul.


Ultimele tweet-uri

Ultimele stiri

ROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Romanians-favorite-employers.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Lamurire-ICCJ---Constatarea-raportului-de-munca-in-ipoteza.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Decizia-de-concediere.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Candidati-cu-atitudine.jpg