humangest

Cum ii spui intr-un mod politicos sefului tau ca a gresit?

gresit

E lucru clar că nimeni nu e perfect. Din greșeli se învață, important este să știi să gestionezi situațiile și să reușești să mergi mai departe, cu capul sus. Cum reacționezi când superiorul tău greșește? E foarte important să îi comunici, pentru că poate reușiți să salvați situația la timp, dar și mai important este modul în care o faci.

Fii sigur că, într-adevăr, a greșit. Identifică problema, analizează situația și urmărește firul întâmplărilor. Verifică de două ori că este corectă informația și abia apoi acționează.

Găsește un plan de rezervă. Nu pune accent pe partea negativă. În momentul în care te hotărăști să-i comunici eroarea, pregătește una sau chiar două soluții pentru situația creată. Astfel, după ce îi dai vestea proastă, poți să atenuezi momentul cu soluțiile și să faci trecerea mai ușoară.

Oferă-i sprijinul tău în totalitate. Nu-l lăsa singur în lumina negativă a reflectorului în care a fost poziționat. Expune-i problema astfel: “Consider că ar fi mai bine pentru companie să rezolvăm această problemă din pripă, până să escaladeze, iar eu sunt aici să vă ajut, dacă aveți nevoie de sprijin.”


Ultimele tweet-uri

Ultimele stiri

ROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Romanians-favorite-employers.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Lamurire-ICCJ---Constatarea-raportului-de-munca-in-ipoteza.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Decizia-de-concediere.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Candidati-cu-atitudine.jpg