humangest

Cum coordonezi o echipa care face parte din Generatia Y?

generatiaDespre generația Y sau așa-numiții “Millenials” se spune că se trezesc cu smartphone-ul în mână, cu un ochi la TV și cu cealaltă mână pe tastatura laptopului. Sunt cei născuți între anii 70 și 95, obișnuiți să fie multi-tasking și la curent cu cele mai noi tehnologii. Dacă ai avut la interviu un astfel de candidat ce ți-a demonstrat că e pregătit pentru postul pe care îl ai de oferit și ți-a strâns mâna încrezător la final, felicitări! Cineva din generația Y ți-a intrat în echipă.

Cine este generația Y? Sunt copiii generației X, care în România a coincis cu cea de tranziție de la comunism la capitalism, cea de "sacrificiu", care le-a oferit copiilor tot ce a avut mai bun. Au fost crescuți într-un spirit mai liber, iar copiii generației Y au crescut văzându-și părinții cum se străduiesc să le ofere tot ce au mai bun, chiar dacă erau epuizați și nemulțumiți de locul de muncă.  Generația Y sunt cei care pun mai mult preț pe propria persoană și pe starea lor de bine decât pe locul de muncă, salariu sau orice altceva ar putea să le perturbe fericirea. 66% din tinerii generației Y vor să-și inventeze propria poziție la locul de muncă: un venit decent, mult timp liber și să facă ceva care chiar le place. Sună un pic imposibil sau pretențios, dar s-ar putea să merite. Sunt în stare să părăsească un loc de muncă unde au un salariu bun, doar pentru că nu se simt împliniți, atât pe plan profesional, cât și pe plan personal.

Creează-le un mediu prietenos! Acum că ai în echipă un angajat care face parte din Generația Y, e momentul să detaliem un pic felul în care să gestionezi această situație. Interacționează în permanență cu ei și oferă-le feedback mai mult decât ai facea-o în mod obișnuit. Ei nu se mulțumesc cu faptul că le virezi salariul la data anunțată în fiecare lună. Nu, ei vor să comunici cu ei, despre ei, despre progresul lor în companie și despre cum au crescut profesional din ziua 1 până în momentul de față.

Fii flexibil. Milenialii lucrează cel mai mult în online sau, oricum, pe computer. Așadar, se pot muta cu biroul cam oriunde. Măcar o zi pe săptămână, oferă-le posibilitatea de a lucra în deplasare. Poate unii sunt mai creativi și se concetrează mai bine în pijamale sau sorbind din cafeaua proaspăt măcinată la cea mai în vogă cafenea din oraș.

Ajută-l să crească. Milenialul este ca o plantă: dacă îi oferi condițiile necesare: apă, lumină, energie pozitivă și ai răbdare cu ea, va crește frumos și încet și te va surprinde cu cele mai parfumate flori pe care le-ai văzut vreodată. Dă-i de înțeles, încă de la început, că îi vei sprijini inițiativele de a merge la cursuri de specializare, trainiguri, workshopuri și cele mai în vogă evenimente legate de domeniul său de activitate.


Ultimele tweet-uri

Ultimele stiri

ROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Romanians-favorite-employers.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Lamurire-ICCJ---Constatarea-raportului-de-munca-in-ipoteza.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Decizia-de-concediere.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Candidati-cu-atitudine.jpg