humangest

Costul plecarii unui om din companie

costulplecarii


În momentul în care un angajat părăsește compania, managementul și firma au de suferit. Nu numai financiar, dar și din punct de vedere al forței de muncă și organizare. Cât “te costă” plecarea unui angajat din companie?

Costul financiar

Dacă angajatul care părăsește firma lucrează în departamentul de vânzări, sunt șanse mari să preia din clienții deja existenți ai companiei. O estimare corectă se învârte în jurul procentului de 30% dintre clienți. De exemplu, dacă Sales Managerul are un portofoliu de 10 milioane de dolari, suma pierdută de către companie se situează undeva pe la 3 milioane de dolari.

Costul căutării unui nou angajat

Postul a fost eliberat, iar găsirea unui nou om, cel puțin la fel de capabil și pregătit va dura o vreme. Timpul înseamnă bani spune o vorbă foarte cunoscută, iar în cazul acesta se aplică întru totul. Perioada în care cauți reprezintă timpi morți pentru afacerea ta, deci zero productivitate, iar faptul că angajezi pe cineva să se ocupe de căutarea omului potrivit, implica alte cheltuieli.

Costul moral

Faptul că anumiți oameni pleacă din companie poate afecta colectivul. Cel mai des apare puterea exemplului: angajații încep să pună în balanță avantajele și dezavantajele și, fiind influențați de alegerea altor colegi, optează pentru găsirea unui alt loc de muncă. De cele mai multe ori, însă, persoana care a părăsit compania nu pleacă din pricina echipei și vrea să lucreze în continuare cu ei, făcându-le oferte atractive la noua companie unde activează.


Ultimele tweet-uri

Ultimele stiri

ROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Romanians-favorite-employers.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Lamurire-ICCJ---Constatarea-raportului-de-munca-in-ipoteza.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Decizia-de-concediere.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Candidati-cu-atitudine.jpg